ΕΛΛΑΔΑ

Προαγωγικές Εξετάσεις 2014: Αλαλούμ στο υπουργείο Παιδείας

Προαγωγικές Εξετάσεις 2014: Αλαλούμ στο υπουργείο Παιδείας

Πρόβλημα με αλγόριθμο στα μαθηματικά της Α’ Λυκείου – Καταγγελίες για κλοπή θεμάτων από την «Τράπεζα» κάνουν το γύρο του διαδικτύου – Δεν ξέρει τίποτα το υπουργείο

Σε τεχνικής φύσεως πρόβλημα αποδίδει το υπουργείο Παιδείας το ζήτημα που ανέκυψε με τη βαθμολόγηση των γραπτών στις προαγωγικές εξετάσεις της Α' Λυκείου.

Το λάθος εντοπίστηκε στον αλγόριθμο που χρησιμοποιούσαν οι διορθωτές για τη βαθμολόγηση των γραπτών και είχε ως αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να βαθμολογηθούν με κάτω από τη βάση. Κατόπιν αυτού, οι διορθωτές κλήθηκαν να προχωρήσουν στην ιδιόχειρη βαθμολόγηση των γραπτών ή να κάνουν χρήση του σωστού αλγορίθμου.

Πήγες του υπουργείου Παιδείας τόνιζαν ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων, ενώ επισήμαναν ότι δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τις επιδόσεις των μαθητών αν δεν υπάρξει μεγαλύτερο δείγμα ή ακόμη και τα τελικά αποτελέσματα.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι σε κάποια μαθήματα το ποσοστό των μαθητών που έχει γράψει κάτω από τη βάση έφτανε ακόμη και το 40%.

Αιτία αυτής της «βουτιάς» θεωρήθηκε η Τράπεζα Θεμάτων από την οποία αντλήθηκε για πρώτη φορά φέτος το 50% των ερωτημάτων στις εξετάσεις.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει καταστήσει σαφές ότι, εάν χρειαστεί, θα υπάρξουν διορθώσεις, αποκλείοντας ωστόσο την κατάργηση του θεσμού. «Εμείς πιστεύουμε στο θεσμό και δεν πρόκειται να τον αλλάξουμε, θα δούμε όμως ποιες τεχνικές παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε αφού όμως βγουν οι βαθμολογίες» τόνισε χαρακτηριστικά χθες από τη Ρόδο ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

exetaseis660

Καταγγελίες για «κλοπή» θεμάτων

Σάλο προκαλούν σε μαθητές και καθηγητές οι καταγγελίες για «κλοπή» θεμάτων από συγκεκριμένο σχολείο.

Συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα επιμένουν ότι έχουν εγκαίρως ενημερώσει το υπουργείο για τα «κλεμμένα» ερωτήματα της Τράπεζας Θεμάτων στο μάθημα της Άλγεβρας.

Σε διαδικτυακή του συνέντευξη ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δηλώνει πλήρη άγνοια του υπουργείου Παιδείας για τις αποκαλύψεις σχετικά με την «κλοπή» των θεμάτων της Άλγεβρας από μεγάλο ιδιωτικό λύκειο της Αθήνας.

Το θέμα πάντως δημιουργεί και πολλά ερωτηματικά για το περίφημο αδιάβλητο των εξετάσεων.

Διαβάστε επίσης:

Προαγωγικές Εξετάσεις 2014: «Bατερλώ» για τους μαθητές Α’ Λυκείου

Άνοδο των βάσεων θα φέρουν τα βατά θέματα των εξετάσεων