ΕΛΛΑΔΑ

Τρίπολη: Πρωτοβουλία από το υπουργείο για τα σκουπίδια ζητά ο ιατρικός σύλλογος

Τρίπολη: Πρωτοβουλία από το υπουργείο για τα σκουπίδια ζητά ο ιατρικός σύλλογος

Για μια «υγειονομική βόμβα» με την οποία συμβιώνουν οι πολίτες της Τρίπολης, κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος τονίζει ότι η πόλη της Τρίπολης έχει μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο ενώ οι πολίτες έχουν φτάσει σε απόγνωση λόγω των συνθηκών ζωής με τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους.

Στην επιστολή που έστειλαν στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι γιατροί του νομού Αρκαδίας, σημειώνουν ότι παρά τις πολλαπλές και έντονες κινητοποιήσεις όλων των φορέων της πόλης «η δημοτική, η περιφερειακή και η κεντρική διοίκηση έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Πλέον συμβιώνουμε με μία "υγειονομική βόμβα", αφ' ενός λόγω του συνεχώς αυξανομένου όγκου και χρόνου παραμονής των απορριμμάτων, αφετέρου διότι από την επόμενη εβδομάδα με την άνοδο της θερμοκρασίας η υπάρχουσα κατάσταση θα λάβει ανεξέλεγκτο χαρακτήρα», συμπληρώνει ο Ιατρικός Σύλλογος.

Παράλληλα, μετά το νέο αδιέξοδο στην προσπάθεια απομάκρυνσης των σκουπιδιών (απόρριψη από την υπηρεσία επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, των διαδικασιών που ακολούθησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα τη σύμβαση με τον ανάδοχο), η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ντίνα Νικολάκου, υπογράμμισε την Τετάρτη (18/03/2015) μιλώνατς σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι σε απόλυτη εγρήγορση για να μπορέσει να βρει λύση κι αναζητά τη διαδικασία».

Σχετικές ειδήσεις