ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά προβλήματα από την βροχόπτωση στην Αττική (photos)

Σοβαρά προβλήματα από την βροχόπτωση στην Αττική (photos)

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η έντονη βροχόπτωση που σημειώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (28/5/2015).

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΘΗΚΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Η βροχόπτωση δημιούργησε πλημμύρες σε δρόμους με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία αλλά και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών, κυρίως στα βόρεια του νομού.

Οι καταιγίδες έχουν προκαλέσει προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στις περιοχές των Μελισσίων, Βριλησσίων, Πεντέλης και Αγίας Παρασκευής, λόγω βλάβης στο κέντρο κατανομής φορτίου στο σταθμό της Παλλήνης.

Τα προβλήματα ωστόσο δεν είναι εκτεταμένα ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΗΕ έχουν ήδη κινητοποιηθεί, με αποτέλεσμα οι βλάβες να αποκαθίστανται σταδιακά.

1

Η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί νωρίτερα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Πειραιώς, από την Πέτρου Ράλλη έως τη Χαμοστέρνας με τις δυνατές βροχές να συνεχίζονται.

Καθώς η βροχή συνεχίζει να πέφτει δυνατή, οι δρόμοι στην πόλη της Αθήνας έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, δυσκολεύοντας την μετακίνηση πεζών και οχημάτων.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 27 κλήσεις για άντληση υδάτων, σε καταστήματα και σπίτια.

Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν στην Αττική όλο το απόγευμα της Πέμπτης (28/5) ενώ βελτίωση αναμένεται κατά τις βραδινές ώρες.

2

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Στην Αττική σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες το απόγευμα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα είναι ισχυρές. Παρόμοιο είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη.

Μακεδονία, Θράκη

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στα ανατολικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το βράδυ στα δυτικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ και στα βόρεια βελτίωση.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή (29/5)

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις