ΕΛΛΑΔΑ

Σητεία: Στο νοσοκομείο 17 από τους 217 μετανάστες που είχαν εντοπιστεί σε ακυβέρνητη λέμβο

Σητεία: Στο νοσοκομείο 17 από τους 217 μετανάστες που είχαν εντοπιστεί σε ακυβέρνητη λέμβο

Συνολικά 217 μετανάστες επέβαιναν στη λέμβο που είχε εντοπιστεί το βράδυ της Δευτέρας (20/7), 120 μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης. Από αυτούς 81 είναι παιδιά.

Οι μετανάστες είχαν διασωθεί μετά από επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν πέντε παραπλέοντα πλοία, με το φορτηγό "MARA", σημαίας Τόγκο, να προσεγγίζει τη λέμβο, και με τη βοήθεια δύο ακόμη πλοίων, να παραλαμβάνει με ασφάλεια τους επιβαίνοντες για να τους μεταφέρει στη Σητεία.

Το πλοίο έδεσε το πρωί της Τετάρτης (22/7) στο λιμάνι της Σητείας αλλά οι μετανάστες αρνήθηκαν αρχικά να αποβιβαστούν. Τελικά πείστηκαν κι άρχισαν σταδιακά να μεταφέρονται στον χώρο του λιμανιού.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά την προβλεπόμενη ιατρική εξέτασή τους, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή 17 εξ αυτών προς το Γενικό Νοσοκομείο Σητείας. Τα 7 από αυτά τα περιστατικά, αφορούσαν εγκυμονούσες γυναίκες ενώ τα υπόλοιπα 10 αφορούσαν παιδιά και άνδρες που εμφάνιζαν συμπτώματα αφυδάτωσης.

Οι τελευταίες πληροφορίες ανεβάζουν τους μετανάστες που έφθασαν στη Σητεία στους 217, εκ των οποίων 81 παιδιά ενώ αναμένεται να γίνει αναλυτική καταγραφή τους και να παρθούν αποτυπώματα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες να χαρακτηριστούν πρόσφυγες.

Οι μετανάστες προέρχονται από τη Συρία και το ποσό που πλήρωσαν, κατά πληροφορίες, για να μεταβούν στην Ιταλία ξεκινούσε από 3.500 έως και 5.500 δολάρια.

Σχετικές ειδήσεις