ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις των πρυτάνεων για το νόμο πλαίσιο

Αντιδράσεις των πρυτάνεων για το νόμο πλαίσιο
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης των πρυτάνεων...

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης των πρυτάνεων στην Αγριά του Βόλου βρέθηκε ο νόμος πλαίσιο για ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και τα οικονομικά των Πανεπιστήμιων, καθώς με το μεσοπρόθεσμο μειώνονται οι επιχορηγήσεις κατά 50%.

«Καμία μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι εφικτή, χωρίς την συμμετοχή της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, υπογράμμισαν οι προεδρεύοντες της Συνόδου των Πρυτάνεων, με την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου.

Υπογραμμίστηκε επίσης ότι η Σύνοδος δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα επί του προτεινόμενου νέου νόμου-πλαισίου, καθώς δεν είχε επίσημη ενημέρωση αλλά τα όσα έγιναν γνωστά .

Οι πρυτάνεις τόνισαν στη συνεδρίαση πως δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί την αυτοτέλεια και την διαφάνεια των Πανεπιστημίων όταν παύονται οι εκλεγμένες διοικήσεις και καταλύεται η εσωτερική Δημοκρατία, όταν παραδίδεται πλήρως η διοίκηση σε εξωτερικούς παράγοντες , όταν ακυρώνεται η ισότιμη συμμετοχή των μελών της ΔΕΠ στις Πανεπιστημιακές διαδικασίες, καταργείται η δημοκρατικότητα των οργάνων και ακυρώνεται η συμμετοχή των συνιστωσών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Οδηγούν την μετατροπή του Πανεπιστημίου σε εταιρεία, μετακυλώντας το κόστος λειτουργίας στην ελληνική οικογένεια, επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Όπως τονίστηκε, τόσο τα Πανεπιστήμια όσο και η Σύνοδος των Πρυτάνεων έχουν καταθέσει προτάσεις για την λειτουργία και την ανάπτυξη των ιδρυμάτων.

Η η πανεπιστημιακή κοινότητα βρίσκεται εν αναμονή τη συνάντησης με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου η οποία και θα προβεί σε επίσημη ενημέρωση τους γύρω από τον νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ρoή Ειδήσεων