ΕΛΛΑΔΑ

Στο έλεος της αδιαφορίας 52 παιδιά με νοητική υστέρηση

Στο έλεος της αδιαφορίας 52 παιδιά με νοητική υστέρηση

Πενήντα δύο παιδιά με αναπηρία βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, καθώς ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στο ίδρυμα, όπου φιλοξενούνται» μισό εκατομμύριο ευρώ – Κραυγή αγωνίας από τις οικογένειες τους

Έκκληση για βοήθεια απευθύνουν 52 οικογένειες παιδιών με πολύ σοβαρά νοητικά προβλήματα, που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο «Άγιοι Ανάργυροι».

Ειδικότερα ζητούν να καταβληθούν τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά και πάλι το ίδρυμα.

Σύμφωνα τα όσα δήλωσε η πρόεδρος του ΔΣ Ελευθερία Ζερβάκη στο Mega, «ο σύλλογος έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, με μόνη επιδίωξη το όφελος των 52 προστατευομένων μελών του. Η αγωνία μας είναι ποιος και πόσο θα στηρίξει τα παιδιά μας όταν δεν θα είμαστε κοντά τους. Έχουμε κουραστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το οικοτροφείο που βρίσκεται στην Κάντζα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα νοσήλια που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ για τα 52 παιδιά με βαριά νοητική υστέρηση. Ωστόσο, σήμερα αντιμετωπίζει τραγικά προβλήματα λειτουργίας, αφού ο ΕΟΠΥΥ από το 2010 καθυστερεί από το 2010 την καταβολή των νοσηλίων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν βασικές ανάγκες.
Μάλιστα, οι οφειλές μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015 αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ!

Ποια είναι η δράση του Οικοτροφείου

Το πρότυπο ειδικό οικοτροφείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι», θεμελιώθηκε τον Σεπτέμβρη του 1997 στην Παλλήνη, ύστερα από πολυετείς προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των νοητικά υστερούντων οικότροφων. Τα 52 άτομα που φιλοξενούνται σήμερα σε αυτό προσδιορίζονται ως ΑΜΕΑ με εξαιρετικά χαμηλό δείκτη νοημοσύνης.
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων
Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο"Οι Αγιοι Ανάργυροι"

Σχετικές ειδήσεις