ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση κατά πάντων στην προκήρυξη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» για την επίθεση στο ΣΕΒ

Επίθεση κατά πάντων στην προκήρυξη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» για την επίθεση στο ΣΕΒ

Την προκήρυξη των 36 σελίδων, με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τηνεπίθεση στο κτήριο του ΣΕΒ, στο κέντρο της Αθήνας, έδωσε σήμερα Τετάρτη (06/01), η τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Η προκήρυξη ξεκινά, με στίχους από το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη και κλείνει -μετά από 32 σελίδες- απευθύνοντας «θερμούς επαναστατικούς χαιρετισμούς στους λαούς και τα ανταρτικά κινήματα» σε Τουρκία, Κουρδιστάν, Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με αυτή, η επίθεση στο κτήριο του ΣΕΒ τον περασμένο Νοέμβριο, «αποτέλεσε μια πράξη εκδίκησης στην εγχώρια πλουτοκρατία, που στο όνομα της προάσπισης των δικών της συμφερόντων, προωθεί και απαιτεί την εφαρμογή των μνημονίων. Ήταν μια δικαιοπραξία, μια έκφραση λαϊκής δικαιοσύνης απέναντι σε εκείνους που πλουτίζουν πάνω στους δικούς μας κυριολεκτικούς ή μεταφορικούς θανάτους».

Συνεχίζοντας τα μέλη της «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» αφιερώνουν αυτή την «παρέμβαση» όπως την χαρακτηρίζουν, στους τέσσερις εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους τον Μάιο, στο δυστύχημα στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου σε εφημερίδα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε βρει στικάκι στα Εξάρχεια, το οποίο περιείχε την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την τοποθέτηση βόμβας στην είσοδο του κτηρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, στην οδό Ξενοφώντος 5, στο κέντρο της Αθήνας.

Από την έκρηξη της βόμβας, τα ξημερώματα της 24η Νοεμβρίου, είχαν προκληθεί σοβαρές ζημιές τόσο στο ίδιο το κτήριο που είχαν στόχο οι τρομοκράτες όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις