ΕΛΛΑΔΑ

Θέλησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους αλλά τις πρόλαβαν

Θέλησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους αλλά τις πρόλαβαν

Με συντονισμένες προσπάθειες η Αστυνομία κατάφερε να αποτρέψει από την αυτοκτονία δύο γυναίκες, που είχαν εκφράσει μέσω διαδικτύου την πρόθεσή τους να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις γυναικών που η κάθε μια για το δικό της λόγο, βρέθηκε στη θέση να σκέφτεται να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα. Για τις περιπτώσεις αυτές, ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία μέσω της online διαδικασίας «CYBER ALERT» κατάφερε να τις αποτρέψει.

Στην πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBER ALERT» έλαβε e-mail, στο οποίο χρήστης του διαδικτύου ενημέρωνε ότι κατά τη διάρκεια ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων με 52χρονη φίλη του, εκείνη εκδήλωσε την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει.

Άμεσα αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε γεωγραφικά το σημείο που βρισκόταν η 52χρονη και ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για τον εντοπισμό της. Μετά από συντονισμένες αστυνομικές αναζητήσεις η 52χρονη εντοπίστηκε έγκαιρα και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

Στη δεύτερη περίπτωση και πάλι μέσω e-mail, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο ενημερώθηκε από χρήστη του διαδικτύου, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι άλλος χρήστης εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, με ανάρτησή του σε λογαριασμό που διατηρούσε σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας προσωπικών και οικογενειακών προβλημάτων.

Ακολούθησε κινητοποίηση και έρευνα για την ανεύρεση των στοιχείων του κατόχου, από την οποία ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του επίμαχου λογαριασμού, τα οποία ανήκαν σε γυναίκα 39 ετών. ΑΆμεσα ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της γυναίκας, η οποία διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Σχετικές ειδήσεις