ΕΛΛΑΔΑ

Αίγινα: Αυτά είναι όλα τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ποιοι επέβαιναν στα δύο σκάφη

Αίγινα: Αυτά είναι όλα τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ποιοι επέβαιναν στα δύο σκάφη

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού - Από 65 μέχρι 83 ετών οι τέσσερις επιβαίνοντες στο ταχύπλοο - Σταμάτησαν οι έρευνες για αγνοούμενους - Πέντε είναι επισήμως οι τραυματίες – Στη δημοσιότητα και τα ονόματα των νεκρών – Ποιοι βγήκαν σώοι στη στεριά και ποιοι τραυματίστηκαν.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (18/8) ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για αγνοούμενους από το ναυτικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ένα 5χρονο κοριτσάκι με τον πατέρα του.

Την ίδια ώρα, η προανάκριση για τα αίτια της ανείπωτης τραγωδίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με το Λιμενικό να δίνει στη δημοσιότητα τη λίστα με όλα τα ονόματα που ενεπλάκησαν στο δυστύχημα, όχι όμως και απαντήσεις για τα ερωτήματα που «βασανίζουν» τους συγγενείς των θυμάτων.

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό της ναυτικής τραγωδίας

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα της σύγκρουσης σκαφών στη νήσο Αίγινα την 16-08-2016 που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τεσσάρων (04) επιβαινόντων του Ε/Γ – Τ/Ρ “ΑΝΤΩΝΙΑ” N. Αίγινας 66, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ανακοινώνεται ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων περατώθηκαν μεσημβρινές ώρες σήμερα με αρνητικά αποτελέσματα.

Μετά την άμεση κινητοποίηση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στις έρευνες συμμετείχαν συνολικά ένα (01) Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη, ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο Π.Ν., καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Η προανάκριση για το τραγικό συμβάν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έτσι ώστε να μη μείνει αναπάντητο κανένα ερώτημα του δυστυχήματος και να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια και οι συνθήκες του.

Παράλληλα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στη ν. Αίγινα και διεξάγει ενδελεχή τεχνική διερεύνηση του συμβάντος, στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν.4033/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Από τα μέχρι στιγμής συγκεντρωθέντα στοιχεία, προκύπτει ότι στο ταχύπλοο σκάφος “ΝΤΟΥΕΝΤΕ” Τ. Αίγινας 171 επέβαιναν τα κάτωθι τέσσερα (04) άτομα:

Λυκουρέζος Θρασύβουλος, ετών 77, ως Κυβερνήτης του σκάφους, ο οποίος παραπέμφθηκε από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή με τις κατηγορίες της παράβασης των άρθρων 94, 302, 310 και 278 του Π.Κ., ήτοι συρρέον ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριά σωματική βλάβη καθώς και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και πήρε αναβολή προκειμένου απολογηθεί αύριο ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής.

Βενετσιάνος Επαμεινώνδας - Παύλος, ετών 83

Βενετσιάνου Ευθυμία, ετών 80

Καρακάση Θεοδότη, ετών 65.

Από τους επιβαίνοντες στο βυθισθέν Ε/Γ – Τ/Ρ “ΑΝΤΩΝΙΑ” Ν. Αίγινας 66 ανασύρθηκαν νεκροί οι:

Τρίμης Στυλιανός, ετών 58, Κυβερνήτης

Κατιφές Θεοδόσιος, ετών 44

Κατιφέ Σεβαστή, ετών 5

Cherednyk Jevgen, ετών 35, χωρίς να έχει επίσημα ταυτοποιηθεί από οικείους του.

Επίσης, από τους διασωθέντες του Ε/Γ – Τ/Ρ, τραυματίες είναι οι:

Γεωργιάδης Μιχαήλ, ετών 64

Λαμπρακόπουλος Γεώργιος, ετών 26

Λαμπρακόπουλος Μιχαήλ, ετών 16

Σίδερης Αναστάσιος, ετών 28, καθώς και η

Cherednyk Anastasiia, ετών 28, Ουκρανικής υπηκοότητας, η οποία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της παραμένει ακόμα νοσηλευόμενη στο ΚΑΤ.

Τέλος, στο Ε/Γ – Τ/Ρ “ΑΝΤΩΝΙΑ” Ν. Αίγινας 66 επέβαιναν και διασώθηκαν και οι κάτωθι:

Πλούμπης Δημήτριος, ετών 36

Xenika – Κατιφέ Olga, ετών 44

Κατιφές Θεόδωρος, ετών 9

Αναστασίου Αναστάσιος, ετών 42

Αρκουζή Αλεξάνδρα, ετών 36

Αναστασίου Αναστασία, ετών 6

Μπενέκου Ελένη, ετών 20

Μπρέγκου Ίλντα, ετών 21

Χατζηδιάκος Άγγελος, ετών 20

Σακελλαράκης Ιωάννης – Παναγιώτης, ετών 21

Αναστασίου Ιωάννης, ετών 10

Χρυσοβελώνη Αναστασία, ετών 32

Γεωργιάδη Χρυσούλα, ετών 36

Γεωργιάδη Δανάη, ετών 9

Γεωργιάδης Κωνσταντίνος, ετών 37

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στην Αίγινα: Ποιοι λένε ψέματα; Ποιος είναι ο χειριστής και ποιος ο ιδιοκτήτης του σκάφους;

Σχετικές ειδήσεις