ΕΛΛΑΔΑ

Παύλος Τσίμας: Με απείλησαν ότι θα με πυροβολήσει ο ελληνικός στρατός

Παύλος Τσίμας: Με απείλησαν ότι θα με πυροβολήσει ο ελληνικός στρατός

«Μερικά ρεζιλίκια του ελληνικού κράτους προτιμάμε να μην τα δείχνουμε, κι ας γίνονται». Ο γνωστός δημοσιογράφος, Παύλος Τσίμας, προχώρησε σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία μέσω της εκπομπής του «Ημερολόγιο» στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ

Ερωτήματα εγείρονται, τόσο για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής όσο και για την κυβέρνηση συνολικά, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν σε πολλούς προσφυγικούς καταυλισμούς ανά την Ελλάδα.

Με αφορμή την άρον-άρον μετακίνηση των προσφύγων από τον καταυλισμό της Πέτρας στον Όλυμπο, την Τετάρτη (30/11/2016) καθώς οι σκηνές τους είχαν σκεπαστεί από χιόνι, ο Παύλος Τσίμας αποκάλυψε ότι είχε ζητήσει άδεια από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για να επισκεφθεί το συγκεκριμένο καταυλισμό.

Στην Πέτρα του Ολύμπου έχουν μεταφερθεί περίπου 1.000 Γεζίντι, μέλη της κοινότητας για τη διάσωση της οποίας πραγματοποιήθηκε διεθνής επιχείρηση στο Βόρειο Ιράκ. Οι διωγμοί και οι σφαγές που υπέστησαν από το Ισλαμικό Κράτος χαρακτηρίστηκαν γενοκτονία.

Όσοι Γεζίντι κατέληξαν στην Ελλάδα, η Πολιτεία τους έστειλε σε έναν «καταυλισμό πρόχειρο, της συμφοράς, στην Πέτρα του Ολύμπου, σε υψόμετρο, όπου ήδη από τον Σεπτέμβριο οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν», όπως αναφέρει ο Παύλος Τσίμας. Κάποιοι, μάλιστα, από τότε φώναζαν ότι «αυτούς τους ανθρώπους, η διεθνής κοινότητα τους έσωσε από τη σφαγή και από τα φριχτά βασανιστήρια, για να πεθάνουν από κρυοπαγήματα στον Όλυμπο;».

«Κι όμως, τους άφησε εκεί, μέχρι που χθες οι σκηνές τους καλύφθηκαν ολόκληρες από το παχύ χιόνι, οπότε τρέξανε να τους σώσουν, γιατί φοβήθηκαν το ρεζιλίκι» συνεχίζει ο δημοσιογράφος και προσθέτει:

«Είχα ζητήσει να πάω να τους συναντήσω, να κάνω ένα γύρισμα για την εκπομπή "Ιστορίες" του ΣΚΑΪ, το υπουργείο μου αρνήθηκε, με απείλησαν ότι θα με πυροβολήσει ο στρατός αν πλησιάσω με κάμερα, γιατί μερικά ρεζιλίκια του ελληνικού κράτους προτιμάμε να μην τα δείχνουμε κι ας γίνονται.

Με τέτοιες πρωτοφανείς απειλές φαίνεται πως προσπαθεί η κυβέρνηση, να αποτρέψει δημοσιογράφους να δείξουν την πραγματικότητα για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Την ώρα που η κυβέρνηση αρέσκεται να συλλέγει «συγχαρητήρια» από τη διεθνή κοινότητα, η πραγματικότητα είναι άλλη: είναι οι νεκροί στη Μόρια της Μυτιλήνης, είναι οι σκηνές μέσα στη λάσπη ή έτοιμες να τις πάρει ο αέρας στη Χίο, είναι η Ειδομένη την οποία θυμούνται μόνο ως μέτρο σύγκρισης για να δείξουν ότι οι συνθήκες πλέον είναι «καλές» για τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.

Ακούστε το επίμαχο απόσπασμα, από την εκπομπή του Παύλου Τσίμα:

Σχετικές ειδήσεις