ΕΛΛΑΔΑ

Μετέφεραν 132 κιλά κάνναβη

Μετέφεραν 132 κιλά κάνναβη
Μέσα σε ταξιδιωτικούς σάκους τρεις υπήκοοι Αλβανίας, 31, 36 και 30 ετών, μετέφεραν 84 δέματα ...

Μέσα σε ταξιδιωτικούς σάκους τρεις υπήκοοι Αλβανίας, 31, 36 και 30 ετών, μετέφεραν 84 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 132 κιλών και 155 γραμμαρίων.

Σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος της Δίωξης Ναρκωτικών στο 97ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 31χρονος βρήκαν το παράνομο φορτίο.

Είχε προηγηθεί καταδίωξη, καθώς οδηγός του οχήματος προσπάθησε να διαφύγει. Μάλιστα, κατά τη στιγμή της ακινητοποίησης προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο περιπολικά της Αστυνομίας.

Οι δύο συνεργοί του, ηλικίας 30 και 36 ετών, διευκόλυναν, ως προπομποί, τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, χρησιμοποιώντας δύο άλλα οχήματα.

Τα δύο από τα τρία οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν κλεμμένα.

Για το ΙΧ που οδηγούσε ο 31χρονος είχε δηλωθεί κλοπή την 15 Απριλίου 2011 στο Α΄ Τμήμα Ασφάλειας Περιστερίου Αττικής, ενώ για τις πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε είχε δηλωθεί κλοπή στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

Το τρίτο φέρεται να είχε διαθέσει στον 30χρονο Αλβανό ένας 38χρονος συμπατριώτης, προκειμένου να μεταφέρει τις ναρκωτικές ουσίες.

Κατά την έρευνα, εκτός από τις ναρκωτικές ουσίες, κατασχέθηκαν εννέα κινητά τηλέφωνα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.375 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους.