ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ομαλά διεξάγονται οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Θεσσαλονίκη: Ομαλά διεξάγονται οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ομαλά εξελίσσονται οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καθόλη τη διάρκεια υλοποίησης των έργων και χωρίς να τίθεται θέμα ασφάλειας λόγω χρήσης του νυν τροχιόδρομου που χρησιμοποιείται εναλλακτικά.

Σε ό,τι αφορά ορισμένες ακυρώσεις, ή εκτροπές πτήσεων που σημειώθηκαν, αυτές έγιναν με απόφαση των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες είχαν ενημερωθεί έγκαιρα για τα έργα.

Τα παραπάνω αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), σημειώνοντας ότι «οι πτήσεις διεξάγονται ομαλά από τις 24 Νοεμβρίου, οπότε και παραδόθηκε πιστοποιημένος και ασφαλής από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ο νυν τροχιόδρομος 10L-28R για να λειτουργεί ως κύριος διάδρομος απογειώσεων και προσγειώσεων αεροσκαφών, καθώς στη διασταύρωση των δυο διαδρόμων πραγματοποιούνται εντατικά τα έργα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης από το ελληνικό Δημόσιο και με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Μάλιστα κλιμάκιο της ΥΠΑ, υπό τον διοικητή της υπηρεσίας Κωνσταντίνο Λιντζεράκο, στις 22 Νοεμβρίου είχε πραγματοποιήσει με επιτυχία δοκιμαστικές πτήσεις με αεροσκάφος Α-320 της Aegean Airlines στον τροχιόδρομο 10L-28R, ενώ παράλληλα την ίδια ημέρα έγιναν και 15 πτήσεις αεροσκαφών χωρίς κανένα πρόβλημα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Την ίδια περίοδο από 23-11-2017 έως τις 11-12-2017 (19 ημέρες) στο αεροδρόμιο Μακεδονία στο τροχιόδρομο 10L-28R, πραγματοποιήθηκαν 1.866 αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών, περισσότερες κατά 16 πτήσεις από όσες έγιναν στο προηγούμενο διάστημα από τις 4 έως τις 22 Νοεμβρίου 2017 (19 ημέρες) στον αρχικό κύριο διάδρομο 16/34 ( χρονικό διάστημα πριν την εκτέλεση των έργων) όπου έγιναν 1.850 αναχωρήσεις και αφίξεις αεροσκαφών», προσθέτει η ΥΠΑ.

Αναφερόμενη στις «λιγοστές ακυρώσεις ή εκτροπές πτήσεων από το αεροδρόμιο Μακεδονία στα αεροδρόμια της Καβάλας και Αθήνας», η Υπηρεσία επισημαίνει πως αυτές «έγιναν με απόφαση των αεροπορικών εταιρειών και οι λόγοι αφορούν τις εν λόγω εταιρείες».

«Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΥΠΑ, είχε έγκαιρα ενημερώσει για τα έργα που γίνονται και την διαχειρίστρια εταιρεία του αερολιμένα και τις αεροπορικές εταιρείες», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Παράλληλα έργα πραγματοποιούνται και σε άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αεροπορικής κίνησης και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επιβάτες και επισκέπτες, ιδίως κατά την αιχμή της τουριστικής περιόδου», επισημαίνεται.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ