ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά: Πέθανε και η μητέρα του 6 μηνών βρέφους που «έφυγε» στην πυρκαγιά στο Μάτι

Φωτιά: Πέθανε και η μητέρα του 6 μηνών βρέφους που «έφυγε» στην πυρκαγιά στο Μάτι

Φονική πυρκαγιά Μάτι - Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική - Σήμερα, Παρασκευή (03/08/2018) υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο ακόμα μία εγκαυματίας, με αποτέλεσμα οι νεκροί να ανέρχονται πλέον στους 88.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη μητέρα του 6 μηνών βρέφους που είχε χάσει τη ζωή του στις φλόγες στο Μάτι.

Η άτυχη γυναίκα, ηλικίας περίπου 35 ετών, από την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός».

Η τραγική ειρωνεία

Η γυναίκα ήταν σύζυγος πυροσβέστη που επιχειρούσε στη φωτιά στο Μάτι. Την ώρα που εκτυλισσόταν η τραγωδία ο πυροσβέστης έδινε μάχη για να σώσει ανθρώπους από τις φλόγες. Ωστόσο, δεν γνώριζε πως την ίδια στιγμή θα έχανε από την πύρινη λαίλαπα το βρέφος του μόλις 6 μηνών. Η τραγωδία δεν τελειώνει εδώ. Δυστυχώς, σήμερα, η συζύγός του και μητέρα του άτυχου μωρού της κατέληξε.

Υπενθυμίζεται, ότι η άτυχη γυναίκα είχε καταφύγει στη θάλασσα κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά της προκειμένου να σωθεί από την πύρινη λαίλαπα. Το μωρό της δεν άντεξε και πέθανε από τις αναθυμιάσεις.

88 νεκροί, ένας αγννούμενος

Την ίδια ώρα, η αγωνία για την ανεύρεση αγνοουμένων, αλλά και για την ταυτοποίηση των σορών, συνεχίζεται…

Η Πυροσβεστική, με επίσημη ενημέρωση, γνωστοποίησε χθες πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 87.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ταυτοποιημένοι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά είναι 81.

Υπάρχουν επίσης, δύο μη αναγνωρίσιμοι σοροί με διαθέσιμο DNA, οι οποίοι δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά τους πρόσωπα.

Στους παραπάνω, προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Ωστόσο, σήμερα, έγινε γνωστή η τραγική είδηση της μητέρας, η οποία υπέκυψε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Άρα, οι ταυτοποιημένοι νεκροί ανέρχονται στους 86 και συνολικά οι νεκροί στους 88.

Στα νοσοκομεία παραμένουν 40 εγκαυματίες - τραυματίες, από τους οποίους 9 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, ενώ ένα παιδί νοσηλεύεται στο Παίδων Αγία Σοφία.

Δείτε ΕΔΩ τις δραματικές εξελίξεις στις φονικές πυρκαγιές