ΕΛΛΑΔΑ

Απελπισμένοι γονείς αφήνουν τα παιδιά σε ίδρυμα

Απελπισμένοι γονείς αφήνουν τα παιδιά σε ίδρυμα

Από τις άδειες τσέπες των πολιτών στις γεμάτες αίθουσες των δικαστικών λειτουργών! Η οικονομική κρίση που έχει «γονατίσει» τους έλληνες πολίτες έχει φέρει κρίση και στην οικογένεια, με δεκάδες γονείς να ζητούν από τους εισαγγελείς να αφήσουν τα παιδιά τους σε κάποιο ίδρυμα, μέχρι να ορθοποδήσουν.

Ολοένα και αυξάνονται στη χώρα μας οι οικογένειες που ξεπερνούν τα όρια της φτώχιας, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα προς το ζην, όπως στέγη και ένα πιάτο φαγητό. Η επιλογή τους είναι δυστυχώς το ορφανοτροφείο.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» στον εισαγγελέα ανηλίκων γίνεται κάθε μέρα το αδιαχώρητο από γονείς οι οποίοι λόγω χρεών αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

Ωστόσο, από την πλευρά τους, οι εισαγγελείς κάνουν ό, τι περνά από το χέρι τους για να τους βρουν λύση ώστε οι γονείς να μην αποχωριστούν τα παιδιά τους. Πολλές φορές προσπαθούν να κερδίσουν λίγο χρόνο στη περίπτωση που εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για χρέη.

«Πάρτε το παιδί μου - Μου έκοψαν το ρεύμα»

Σοκαριστική είναι η ιστορία μίας 30χρονης γυναίκας, η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας συγκίνησε ακόμα τους εισαγγελείς που δάκρυσαν μπροστά της.

Η απελπισμένη γυναίκα έφερε τους δικαστικούς λειτουργούς το δίχρονο αγγελούδι της και ζήτησε τον εγκλεισμό του σε ορφανοτροφείο, καθώς η ίδια δε μπορούσε να το συντηρήσει αφού δεν είχε να πληρώσει το ενοίκιο ενώ της είχαν κόψει και το ρεύμα.

Μάλιστα η γυναίκα είχε απευθυνθεί και στον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος της είχε δώσει χρήματα.

Οι εισαγγελείς έκαναν έρανο μεταξύ τους, μάζεψαν και της έδωσαν χρήματα για να πληρώσει το ενοίκιο της ενώ ενημέρωσαν και φορείς του Δήμου να της προσφέρουν τρόφιμα και ρούχα.

Οι γονείς στη φυλακή, τα παιδιά σε ίδρυμα!

Η μικρή εμπορική επιχείρηση που διατηρούσε ένα ζευγάρι τους άφησε μόνο ακάλυπτες επιταγές!

Έτσι, οι γονείς, μη μπορώντας πια να κάνουν τίποτα ήρθαν στην εισαγγελία Αθηνών, ζητώντας να βάλουν σε ίδρυμα τα δύο ανήλικα παιδιά τους ώστε να τα φροντίζει κάποιος όσο θα είναι στη φυλακή!

Ωστόσο, τελικά δόθηκε λύση από την εισαγγελία, η οποία αφού συγκέντρωσε τις καταδικαστικές αποφάσεις είδε πως ορισμένες είχαν παραγραφεί λόγω παρέλευσης χρόνου, ενώ για τις υπόλοιπες κατάφεραν να πάρουν αναβολή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στις περισσότερες περιπτώσεις οι εισαγγελείς δίνουν λύσεις, ώστε τα παιδιά να παραμένουν με τους γονείς τους!

Από το SOS των γονέων στα παιδικά χωριά SOS

Κατά 65% αυξήθηκε ο αριθμός των αιτήσεων στα παιδικά χωριά SOS το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία αφορά Έλληνες (80%) ενώ μόνο το 20% οικονομικούς μετανάστες.