ΕΛΛΑΔΑ

Ιστορία μυστηρίου: Γιατί το BBC ασχολήθηκε με τη σπηλιά του Νταβέλη;

Ιστορία μυστηρίου: Γιατί το BBC ασχολήθηκε με τη σπηλιά του Νταβέλη;

Το BBC, στο δημοσίευμά του, αναφέρει ότι η Πεντέλη έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή για τα αρχαία λατομεία και την κρυσταλλική όψη και τη χρυσή απόχρωση του μαρμάρου της, από το οποίο δημιουργήθηκε ο Παρθενώνας καθώς και άλλα μνημεία.

Στην Πεντέλη βρίσκεται και η Σπηλιά του Νταβέλη. Το BBC αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια απέραντη, μαγευτική και απότομα κατηφορική σπηλιά που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως σκηνικό σε ταινία τρόμου. Λένε ότι όσοι έχουν βρεθεί εκεί, έκαναν λόγο για ανωμαλίες στη λειτουργία ηλεκτρονικών συσκευών, παράξενα φώτα και πλάσματα, νερό που στάζει προς τα πάνω, φανταστικές φωνές, ευρήματα σατανικών τελετών και άλλα.

Το BBC συνάντησε τον Δημήτριο Μακρυδόπουλο, ο οποίος ενθουσιαζόταν με οτιδήποτε σχετιζόταν με τα υπερφυσικά φαινόμενα.

Ο δημοσιογράφος του BBC ακούει τον κ. Μακρυδόπουλο να του λέει ότι το ΝΑΤΟ εξόρυξε μάρμαρο από τη Πεντέλη για να δημιουργήσει προηγμένους δορυφόρους κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

«Οποια και αν είναι η αλήθεια η μελέτη του Γεώργιου Παπαδέα, του 2002, συμφωνεί ότι υπάρχει κάτι ξεχωριστό με τη σπηλιά. Οι επιστήμονες βρήκαν σχιστόλιθο εμπλουτισμένο με γραφίτη μεταξύ των στρωμάτων του πεντελικού μαρμάρου, το οποίο καθιστά το βουνό έναν καλό αγωγό ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.