ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αστυνομικοί θα περιπολούν με ποδήλατα

Πάτρα: Αστυνομικοί θα περιπολούν με ποδήλατα
H Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας έχει εφοδιαστεί με έξι ποδήλατα

Ξεκινά το επόμενο χρονικό διάστημα στην Πάτρα ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα, που εφαρμόζεται και σε άλλες περιοχές της χώρας με θετικά αποτελέσματα.

Ήδη η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, έχει εφοδιαστεί με έξι ποδήλατα τα οποία θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα της εμφανούς αστυνόμευσης, ενώ για τη στελέχωση του προγράμματος έχουν επιλεγεί επτά αστυνομικοί, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τους θα διατίθενται καθημερινά σε περιπολίες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί – ποδηλάτες θα περιπολούν σε διάφορα σημεία της Πάτρας, όπως το εμπορικό κέντρο και περιοχές του παραλιακού μετώπου, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης, όπου κρίνεται αναγκαία η παρουσία ή/και η παρέμβαση τους . Στο πλαίσιο αυτό οι περιπολίες με τα ποδήλατα εντάσσονται στον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και στην εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων αστυνόμευσης της Πάτρας, όπως το πρόγραμμα Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ., αποτελώντας εναλλακτική μορφή αστυνομικής δράσης για την προστασία και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η εφαρμογή του προγράμματος εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα θα βελτιώσει το πλέγμα των αστυνομικών δράσεων στην Πάτρα καθώς ενισχύει προσθετικά:

την προληπτική και αποτρεπτική παρουσία της Αστυνομίας καθώς και την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση, όσον άφορα κυρίως στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης,τη συνεργασία και τις δυνατότητες συνδρομής σε άλλες Υπηρεσίες και Φορείς, ώστε να διευθετούνται ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Πάτρας και την εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί ποδηλάτες, για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη, ενώ είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη (ατομικό οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο κ.λπ.).

Διαβάστε επίσης

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Νεκρός ο Γιώργος Ξενίδης - Ήταν μόνο 45 ετών

Σχετικές ειδήσεις