ΕΛΛΑΔΑ

Σε 24ωρη απεργία οι μηχανικοί

Σε 24ωρη απεργία οι μηχανικοί

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι διπλωματούχοι μηχανικοί της χώρας.

Οι μηχανικοί αναμένεται στις 09:30 το πρωί να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Τράπεζα της Ελλάδος για τα αποθεματικά του ασφαλιστικού Ταμείου και συμβολική κατάληψη του τμήματος Εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ.

Όπως αναφέρουν, Σύλλογοι και φορείς των τεχνικών, προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για:

- Την αδικαιολόγητη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, σε μια εποχή ανεργίας, απολύσεων, υπανάπτυξης.
- Την αβεβαιότητα για την τύχη των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ.
- Τις αδικαιολόγητες αλλαγές στον Νόμο 3919/2011, στην επιχειρούμενη κατάργηση των νόμιμων αμοιβών, στην εργασιακή ζούγκλα με την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών και στη μεθοδευμένη κατάργηση των επιστημονικών Φορέων των Ταμείων τους.
- Την ισοπέδωση των διπλωματούχων μηχανικών και των επιστημόνων, σε συνδυασμό με την υποβάθμιση των πανεπιστημίων και των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας αλλά και την εικονική ισοτίμηση ΑΕΙ- ΤΕΙ
- Την ισοπέδωση των διπλωματούχων μηχανικών με το βαθμολόγιο, που δεν αναγνωρίζει καν τα πέντε χρόνια σπουδών και το μισθολόγιο πείνας.
- Τα οριζόντια νομοθετήματα διάλυσης της δημόσιας διοίκησης, με την εργασιακή εφεδρεία, την υποστελέχωση, την ανυπαρξία αναπτυξιακού σχεδίου και την προχειρότητα νομοθετημάτων.
- Τη διαχειριστική ανικανότητα ή σκοπιμότητα υλοποίησης του ΕΣΠΑ, στο μηδενισμό του τεχνικού αντικειμένου, στην έλλειψη προγραμματισμού νέων δημόσιων έργων, στην έλλειψη κινήτρων για την αναθέρμανση των ιδιωτικών έργων και στη συνεχή μείωση του ΠΔΕ.