Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε lockdown σε νησί

Newsbomb

Για την πιθανότητα δεύτερου κύματος πανδημίας του κορονοϊού μίλησε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ.

Εν μέσω ανοίγματος του τουρισμού και της ανησυχίας που αυτό το βήμα έχει προκαλέσει, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (30/06) στον ΑΝΤ1, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί lockdown σε νησί.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι το θεωρεί αυτό το ενδεχόμενο «σχετικά απίθανο» και το χαρακτήρισε «έσχατο μέτρο».

Ο καθηγητής επισήμανε ότι εάν σε κάποιο νησί υπάρξουν πολλά κρούσματα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Εχίνου στην Ξάνθη, τότε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η καραντίνα. «Θα ξεκινήσουμε με ιχνηλάτηση, απομόνωση, θα γίνουν τεστ πιο εκτεταμένα σε έναν κύκλο ατόμων και εάν δούμε ότι η επιδημία σταματήσει, τότε σταματάμε εκεί πέρα», ανέφερε.

«Εάν ο κόσμος ακολουθήσει και τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θεωρώ σχετικά απίθανο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε ο κ. Μαγιορκίνης.

Σχετικά με την εικόνα του τελευταίου διαστήματος, ο καθηγητής επισήμανε ότι «βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων, αλλά λιγότερους θανάτους. Αυτό σημαίνει ότι είτε μεταδίδεται μεταξύ των νέων, γιατί δεν προσέχουν πολύ, ή επειδή υπάρχει μεγάλη προστασία στους μεγάλους ανθρώπους».

Τέλος, για το πότε αναμένεται ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού ο Γκίκας Μαγιορκίνης επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι εάν αυτό συμβεί τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, καθώς κάποιες χώρες βιώνουν ήδη ένα νέο κύμα του ιού», αλλά θα εξαρτηθεί πολύ από τα μέτρα προστασίας που θα έχουν ληφθεί στη χώρα μας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ: Τυφλώθηκε από makeup - Συγκλονιστικές εικόνες