Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συνεχίζεται η διακομιδή στον οίκο ευγηρίας - «Δεν ήξερα πού είναι ο πατέρας μου»

Newsbomb

Συνεχίζεται σήμερα (13/08) η διακομιδή κρουσμάτων από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης σε νοσοκομεία της πόλης, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί χθες βράδυ η διαδικασία.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν δυο γυναίκες 80 και 89 ετών, τις οποίες μετέφεραν στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Πηγές από το νοσοκομείο μάλιστα αναφέρουν, ότι μέσα στην ημέρα αναμένουν άλλα 7 κρούσματα κορονοϊού από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Η διαδικασία διακομιδής των 36 ασθενών, δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί χθες το βράδυ καθώς λόγω της ηλικίας και των υποκείμενων νοσημάτων, ορισμένων κρουσμάτων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Την ίδια ώρα σε ισχύ είναι από χθες η 7ημερη καραντίνα στη δομή, με συγγενείς των ηλικιωμένων, αλλά και των εργαζόμενων να μεταφέρουν προμήθειες (τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης) τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το βράδυ της Τετάρτης, έγινε γνωστό πως ο προϊστάμενος Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκατζιάς, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το γηροκομείο, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού.

«Δεν ήξερα που είναι ο πατέρας μου»

Ο γιος νοσηλευομένου στον οίκο ευγηρίας, μίλησε στο Open TV, για τον πατέρα του ο οποίος βγήκε θετικός στον κορονοϊό, αλλά είναι ασυμπτωματικός.

Όπως ανέφερε, ενημερώθηκε χθες από τον οίκο ευγηρίας για τα κρούσματα, ωστόσο μόλις σήμερα το πρωί κατάφερε να μάθει σε ποιο νοσοκομείο βρίσκεται o πατέρας του.

Δείτε όσα περιέγραψε στο παραπάνω βίντεο

Πηγή: thesstoday.gr, Open TV

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ελληνογαλλική ασπίδα: Η εντυπωσιακή κοινή άσκηση στην Αν. Μεσόγειο (pics&vids)