Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

«Επιθυμία Ελευθερίας»- Φαντασμαγορικό θέαμα: Το 1821 «ζωντάνεψε» σε κτίρια 18 ελληνικών πόλεων

Newsbomb

Η Ελληνική Επανάσταση «ζωντάνεψε» το Σαββατοκύριακο (12-13 Ιουνίου) σε κτίρια 18 ελληνικών πόλεων, στο πλαίσιο μιας κεντρικής δράσης της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Η «Επιθυμία Ελευθερίας» προβάλλεται σε χαρακτηριστικά κτίρια των πόλεων με την τεχνική του projection mapping. Πρόκειται για μια οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν.

Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές συνδέονται και με στοιχεία της νεότερης ιστορίας κάθε πόλης. Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή, πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ενώ η δημιουργία του καλλιτεχνικού αφηγήματος του υλικού και η προσαρμογή του πάνω στα κτίρια έγινε από το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Οι πόλεις στις οποίες πραγματοποιείται η δράση είναι: Αθήνα (κτίριο της Βουλής των Ελλήνων), Αλεξανδρούπολη (Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία), Ηράκλειο (κτίριο Περιφέρειας Κρήτης), Θεσσαλονίκη (Βασιλικό Θέατρο), Ιωάννινα (Δικαστικό Μέγαρο), Καλαμάτα (Εικαστικό Εργαστήρι - Κέντρο Τέχνης), Κέρκυρα (Παλαιό Δημαρχείο), Λαμία (Δημοτικό Θέατρο), Λάρισα (Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς), Μεσολόγγι (Δημοτική Πινακοθήκη), Νάουσα (Δημαρχείο), Ναύπλιο (Δημαρχείο), Πειραιάς (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), Ρόδος (Δημαρχείο), Σύρος (Θέατρο Απόλλων), Τρίπολη (Δικαστικό Μέγαρο), Χανιά (Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης) και Χίος (Τείχος του Κάστρου - Porta Maggiore).

Η επιλογή των κτιρίων έγινε από τους ίδιους τους δήμους. Η διάρκεια των προβολών είναι 18 λεπτά, με επανάληψη ανά μισή ώρα από τις 21.30 μέχρι τις 23.30 και συνοδεία από πρωτότυπη μουσική σύνθεση, καθώς και ατμοσφαιρικά στοιχεία φωτισμού στον χώρο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έτσι σώθηκε ο Έρικσεν - Είδαμε live τι σημαίνει ιατρική βοήθεια στον αθλητισμό