ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Εκλογές: Το παζλ συμπληρώθηκε, εκκρεμεί ο χρόνος διεξαγωγής τους...

Εκλογές: Το παζλ συμπληρώθηκε, εκκρεμεί ο χρόνος διεξαγωγής τους...
INTIME

Κανείς δεν ξέρει με ασφάλεια, πότε θα στηθούν οι κάλπες για εκλογές. Ίσως γιατί ακόμη και εκείνοι που λαμβάνουν τις αποφάσεις, δεν τις έχουν «κλειδώσει» ακόμη...

Όποιος παρακολούθησε προσεκτικά την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και την συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ελάχιστες απορίες πρέπει να έχει σχετικά με την προσφυγή στις κάλπες. Και συγκεκριμένα την εξής μια: την ακριβή ημερομηνία των εκλογών. Κατά τα άλλα, όλα είναι πλέον γνωστά: Το διακύβευμα, το δίλλημα, η σύγκριση προσώπων, οι τόνοι και η ατζέντα που θα επικρατήσουν στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο, είναι σαφές ότι αυτό που θα τεθεί ως διακύβευμα θα αφορά το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και την ευημερία των πολιτών και δη της λεγόμενης «μεσαίας τάξης». Το δίλλημα, από την πλευρά της κυβέρνησης θα είναι απλό και εύληπτο και θα είναι η σύγκριση μεταξύ της 4ετιας ΣΥΡΙΖΑ και της 4ετιας (;) της ΝΔ. Τα πρόσωπα ή μάλλον οι πρωταγωνιστές στην μάχη, δεν θα είναι άλλοι από τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, καθώς στο τέλος της κάθε εκλογικής διαδρομής στην Ελλάδα τα πρόσωπα καθορίζουν εν πολλοίς την επιλογή των πολιτών και λιγότερο τα προγράμματα και οι προτάσεις των κομμάτων.

Το βέβαιον είναι, πως στην ατζέντα επιστρέφει δυναμικά η οικονομία, με μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης και με προτάσεις που θα ακουστούν το Σαββατοκύριακο από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι αυτό ως γεγονός είναι πολύ της θετικό, καθώς το πολιτικό προσωπικό δείχνει να φεύγει επιτέλους μακριά από την σκανδαλολογία, τις προσωπικές επιθέσεις, τα «πυροτεχνήματα» και να γυρνά στην ουσία και στα ζητήματα που «καίνε» πραγματικά τους πολίτες.

Όσον αφορά τον κ. Τσίπρα, είναι βέβαιο ότι το Σαββατοκύριακο θα σηκώσει το «γάντι» που πέταξε ο πρωθυπουργός. Δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό, καθώς έχει το δικό του κομματικό ακροατήριο και είναι απολύτως φυσιολογικό, να θέλει να το συσπειρώσει. Θα χαρακτηρίσει «καλοδεχούμενες» τις εκλογές, αν και θα μείνει πιστός στην επιλογή του να μην τις ζητήσει, θα επιχειρήσει να αποδομήσει το «πακέτο Μητσοτάκη» και θα μπει στο «γήπεδο» της οικονομίας με δικές του προτάσεις.

Μετά το τέλος των παρεμβάσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το προεκλογικό «άρωμα» θα είναι ακόμη πιο έντονο, χωρίς όμως - και πάλι - να ξέρει κανείς με ασφάλεια τον χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες. Ίσως γιατί ακόμη και εκείνοι που λαμβάνουν τις αποφάσεις, δεν τις έχουν «κλειδώσει» ακόμη...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ληστεία στη Μητροπόλεως: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τον μασκοφόρο της Μεταμόρφωσης - Είχαν κάνει πρόβες

Γονικές Παροχές: Με 100.000 μεταβιβάσεις θα αλλάξουν χέρια περιουσίες ύψους 8,8 δισ. ευρώ

Ελένη Μενεγάκη: Αιφνιδίασε τους πάντες-«Μην τρομοκρατείστε! Έχω ψυχολογικά, αν δεν είμαι ελεύθερη»