ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Συνεχίζονται οι καταιγίδες και τα έντονα φαινόμενα - Πού και πότε θα σημειωθούν

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Συνεχίζονται οι καταιγίδες και τα έντονα φαινόμενα - Πού και πότε θα σημειωθούν

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Ειδήσεις - Καιρός σήμερα: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τοέκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία - Η κακοκαιρία που σαρώνει από τη Δευτέρα σχεδόν όλη τη χώρα έφερε ξαφνικά το... φθινόπωρο και παράλληλα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές - Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

Σήμερα, Τρίτη (28/8) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Μέχρι και τις απογευματινές ώρες η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και πιθανώς, η ανατολική και νότια Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Βόρειο και Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το απόγευμα.

Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρά βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα του καιρού

A SQ PROGNOSI MEGISTES ELAXISTES THERMOKRASIES

Δείτε το χάρτη των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τρίτη 28 Αυγούστου

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα το πρωί ισχυρές. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στα βόρεια αρχικά γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Στα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες και βελτίωση.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα από το μεσημέρι σποραδικών όμβρων στα νότια.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία σε αρκετές περιοχές της χώρας με πλημμύρες, κατολισθήσεις, διακοπές ρεύματος και πτώσεις δέντρων.

Πλημμύρες και καραμπόλες με τραυματίες στην Πάτρα

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (27/8) η πόλη της Πάτρας, με τις νότιες συνοικίες να πλήττονται περισσότερο από την καταρρακτώδη βροχή.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 27 κλήσεις για άντληση υδάτων, για κοπές δένδρων και για δύο απεγκλωβισμούς οδηγών, ενώ σε δύο καραμπόλες αυτοκινήτων που σημειώθηκαν στην Ακτή Δυμαίων, τραυματίστηκαν τρία άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

«Ποτάμια» οι δρόμοι στη Λάρισα

Στη Λαμία άνοιξαν οι ουρανοί αργά το μεσημέρι της Δευτέρας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα από τον απίστευτο όγκο βροχής που έπεσε μέσα σε λίγα λεπτά.

Την ίδια στιγμή το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής κατακλύστηκε από τηλεφωνήματα για άντληση υδάτων, ενώ και οι περισσότεροι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια.

«Πνίγηκε» η Νάουσα Ημαθίας - Κινδύνευσαν πατέρας και κόρη

Έντονη βροχόπτωση έπληξε την Ημαθία και την Πέλλα το πρωί της Δευτέρας (27/08).

Στην περιοχή της Νάουσας Ημαθίας, η Πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ πραγματοποιήθηκε μεταφορά, σε ασφαλές σημείο, δύο ατόμων, πατέρα και κόρης, από όχημα που είχε ακινητοποιηθεί εξαιτίας της παράσυρσης -από τα νερά της βροχής- φερτών υλικών στο δρόμο όπου εκινείτο.

«Ποτάμια» οι δρόμοι στη Λάρισα

Στη Λαμία άνοιξαν οι ουρανοί αργά το μεσημέρι της Δευτέρας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα από τον απίστευτο όγκο βροχής που έπεσε μέσα σε λίγα λεπτά.

Την ίδια στιγμή το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής κατακλύστηκε από τηλεφωνήματα για άντληση υδάτων, ενώ και οι περισσότεροι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια.

Καταιγίδες στα Τρίκαλα

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε και τα Τρίκαλα ενώ έπεσε χαλάζι στα χωριά στα ριζά του Κόζιακα (Πρόδρομο, Γοργογύρι).