ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από τη Δευτέρα - Ποιες περιοχές θα πλήξουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από τη Δευτέρα - Ποιες περιοχές θα πλήξουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα (8/2) με ισχυρά φαινόμενα, θυελλώδεις ανέμους και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr τη Δευτέρα 08/02 αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με παράλληλη μικρή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών. Τα φαινόμενα που αναμένονται είναι:

  • Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες.
  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, όπου επισημαίνεται ότι θα επηρεαστούν με έντονα φαινόμενα περιοχές που επλήγησαν πρόσφατα από πλημμύρες.
  • Θυελλώδεις νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι κατά μήκος του Ανατολικού Αιγαίου και, κυρίως μετά το μεσημέρι, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
  • Παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της υπόλοιπης χώρας.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες αθροιστικές βροχοπτώσεις μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας 08/02, ενώ με κόκκινα βέλη επισημαίνονται οι διευθύνσεις των ανέμων στις περιοχές όπου οι εντάσεις τους θα φτάσουν τα 8 και ενδεχομένως τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παύλος Χαϊκάλης: «Ήμουν ερωτευμένος μαζί της, ζητώ δημόσια συγγνώμη»