ΚΑΙΡΟΣ

Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Έρχεται κύμα ψύχους τις επόμενες ημέρες - Πού θα χτυπήσει

Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Έρχεται κύμα ψύχους τις επόμενες ημέρες - Πού θα χτυπήσει

Ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, τόνισε στο Newsbomb.gr πως η ψυχρή εισβολή είναι προ των (ελληνικών) πυλών!

Ένα νέο κύμα ψύχους αναμένεται να επηρεάσει άμεσα τη χώρα μας στις επόμενες ώρες, με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες με τον διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο να εξηγεί στο Newsbomb.gr το πώς θα κινηθεί το νέο σύστημα.

«Ναι, πρόκειται σίγουρα για μια νέα ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει τη χώρα από τα βόρεια και στη συνέχεια θα κινηθεί πιο νότια. Μέσα στις περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι και η Αττική, την Κυριακή προς Δευτέρα. Ο καιρός από τους νοτιάδες που έχουμε τώρα, θα αρχίσει σταδιακά να γίνεται πιο ψυχρός. Η πτώση της θερμοκρασίας θα φτάσει και στους 15 βαθμούς ωστόσο αυτό θα γίνει σταδιακά», σχολίασε ο κύριος Λαγουβάρδος.

Το ερώτημα φυσικά που απασχολεί τους πάντες είναι αν θα πέσουν και χιόνια στην Αττική: «Κάτι τέτοιο μοιάζει πιθανό αλλά αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς για να πούμε με βεβαιότητα πως θα συμβεί. Υπομονή λίγα 24ώρα, ώστε να 'κλειδώσει' αυτό που βλέπουμε να προκύπτει».

Αρκετοί μετεωρολόγοι και προγνώστες κάνουν λόγο για χιονιά που θα μοιάζει με εκείνον του 1987 αλλά και του 2008. Υπάρχει η πιθανότητα να δούμε κάτι τέτοιο; «Είναι πραγματικά πολύ νωρίς για προβλέψεις. Δεδομένο είναι πως υπάρχει ένα σύστημα το οποίο φέρνει έντονα φαινόμενα. Μετά το τέλος του, θα μπορούμε να το παρομοιάσουμε με συστήματα του παρελθόντος».

Ο καιρός σήμερα

Νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας την Τρίτη 9/2, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, οι βροχές που σημειώνονται κατά κύριο λόγο στα δυτικά θα ενισχυθούν σταδιακά και θα συνοδευτούν από σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα βόρεια της χώρας και αργότερα το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει στο Ιόνιο και τις παράκτιες περιοχές του το απόγευμα της Τρίτης 9/2 καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο από αργά το βράδυ της Τρίτης 9/2 έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 10/2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο στα ορεινά της Πίνδου από το μεσημέρι έως το βράδυ της Τρίτης 9/2. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις πρώτες ώρες έως το πρωί της Τετάρτης 10/2.

Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 10/2, καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 με 7 μποφόρ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Συναγερμός! Πάνω από 1.200 κρούσματα - Όλα οδηγούν σε lockdown