ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχεται εκτεταμένος καύσωνας – Η μετεωρολόγος Πάττυ Σπηλιωτοπούλου αναλύει στο Newsbomb.gr

Καιρός: Έρχεται εκτεταμένος καύσωνας – Η μετεωρολόγος Πάττυ Σπηλιωτοπούλου αναλύει στο Newsbomb.gr

Η χώρα ετοιμάζεται για νέο γύρο υψηλών θερμοκρασιών και η γνωστή μετεωρολόγος, μιλώντας στο Newsbomb.gr έκανε λόγο για ένα πιο εκτεταμένο κύμα με υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

Μόλις για 24 ώρες θα καταφέρουμε να πάρουμε μια «ανάσα» δροσιάς καθώς από την Τρίτη η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα καύσωνα, το οποίο θα είναι πιο σύντομο μεν, αλλά πιο σφοδρό δε.

Η μετεωρολόγος, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου, ανέλυσε στο Newsbomb.gr τα δεδομένα του νέου καύσωνα, υπογραμμίζοντας πως αρκετές «ευπαθείς» στη ζέστη περιοχές, θα δουν θερμοκρασίες... Σαχάρας!

«Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια πτώση τη Δευτέρα (28/06) όπου θα δούμε νούμερα της τάξεως των 36 βαθμών στα ηπειρωτικά ενώ θα φτάσει στα κεντρικά και νότια στους 37 με 39 βαθμούς. Αυτή η τάση φαίνεται να κυριαρχεί και την Τρίτη, ωστόσο από την Τετάρτη, η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα καύσωνα πιο σύντομο αλλά πιο εκτεταμένο», σχολίασε η γνωστή μετεωρολόγος.

«Από την Τετάρτη, θερμές αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική, φέρνουν ένα νέο κύμα καύσωνα το οποίο θα συνοδευθεί και από τη μεταφορά σκόνης, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά παρόμοιες με εκείνες που ζήσαμε πριν λίγες ημέρες, ωστόσο οι... ευπαθείς στη ζέστη, περιοχές θα έχουν λίγο υψηλότερες, ειδικά την Πέμπτη και την Παρασκευή. Θεσσαλία, Ηλεία, Λακωνία, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα και άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας δεν αποκλείεται να δουν 42 με 44 βαθμούς ενώ λίγο καλύτερη θα είναι η εικόνα στη νησιωτική χώρα, όπου θα δούμε έως και 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα. Στην Αθήνα θα δούμε πάλι θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς όπου κατά τόπους θα ξεπεραστεί το νούμερο αυτό», πρόσθεσε η κυρία Σπηλιωτοπούλου.

Όσο για μια... ανάσα δροσιάς, αυτή αναμένεται από το επόμενο Σαββατοκύριακο, με υψηλές θερμοκρασίες μεν, αλλά χαμηλότερες από αυτές που βιώσαμε και θα βιώσουμε: «Η πρώτη εικόνα, γιατί είναι αρκετά νωρίς για προβλέψεις, δείχνει πως πάμε για μια μικρή πτώση το Σαββατοκύριακο και σταδιακή αποκλιμάκωση του καύσωνα. Είναι αρκετά νωρίς, ωστόσο αυτή είναι μια πρώτη εικόνα και πρόβλεψη».

Μπορεί η Ελλάδα να είναι «καμίνι», ωστόσο η Πάττυ Σπηλιωτοπούλου σχολίασε πως είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο: «Δεν είναι παράδοξο να έχουμε τέτοιες θερμοκρασίες τον Ιούνιο, καθώς είμαστε για τα καλά στο καλοκαίρι και σχετικά νωρίς ο μήνας μας έδωσε βροχές και χαμηλότερες θερμοκρασίες από τις αναμενόμενες».

Τέλος, η κυρία Σπηλιωτοπούλου μας έδωσε και μια πρώτη εικόνα για το τι δείχνουν τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά μοντέλα για το υπόλοιπο του καλοκαιριού: «Σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά, τα οποία να τονίσω πως είναι σχετικά μη ασφαλή λόγω του χρόνου τον οποίο έχουμε σαν βάση, το καλοκαίρι στη χώρα μας θα κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες διαταραχές. Ο Ιούλιος θα έχει κάποια μελτέμια ενώ ο Αύγουστος θα είναι αρκετά καλός, με τα μελτέμια να διατηρούνται, τα οποία αναμένεται να ενταθούν μετά το Δεκαπενταύγουστο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται τα προνόμια για τους εμβολιασμένους – Από σήμερα οι πρώτες ανακοινώσεις