ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Γιαννόπουλος: Τρεις εποχές σε τρεις ημέρες – Από την άνοιξη στον χειμώνα

Καιρός – Γιαννόπουλος: Τρεις εποχές σε τρεις ημέρες – Από την άνοιξη στον χειμώνα

Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η αλλαγή του καιρού με τη θερμοκρασία να αγγίζει την Πέμπτη τους 22 βαθμούς Κελσίου και το Σάββατο να βλέπουμε χιόνια... μέχρι και στην Πάρνηθα

Καμία σταθερότητα δεν παρουσιάζει ο καιρός τις τελευταίες ημέρες με τις τελευταίες προγνώσεις να κάνουν λόγο για ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μίλησε στο Newsbomb.gr για την πορεία του καιρού μέχρι την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου κάνοντας λόγο για… «τρεις εποχές σε τρεις ημέρες».

Ο καιρός την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου – Η άνοιξη

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο μετεωρολόγος, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Πέμπτη θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας. «Πρόκειται για μια ανοιξιάτικη ημέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 22 βαθμούς το μεσημέρι. Στη βόρεια Κρήτη οι βαθμοί θα φτάσουν τους 24 έως και τους 25 βαθμούς Κελσίου με νοτιάδες 6 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

«Η Πέμπτη θα είναι βαθιά άνοιξη», επισήμανε ο μετεωρολόγος.

Ο καιρός την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου – Το φθινόπωρο

Την Παρασκευή αναμένεται μεγάλη αλλαγή με πολλές βροχές που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και τα βόρεια. Θα βρέξει και στην Αττική το απόγευμα και ίσως λίγο νωρίτερα.

Στις περισσότερες περιοχές θα βρέχει την Παρασκευή και η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει, αναφέρει στο Newsbomb.gr ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο καιρός το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου – Ο χειμώνας

Και από την άνοιξη και το φθινόπωρο φθάνουμε στον χειμώνα με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τους 13 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο.

Στα βόρεια και στα ανατολικά η θερμοκρασία θα είναι δύο και τρεις βαθμούς χαμηλότερη ενώ χαρακτηριστικοί θα είναι οι βοριάδες στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, χιόνια θα δούμε στον Παρνασσό, την Εύβοια και το Πήλιο ενώ μπορεί να χιονίσει και στην Πάρνηθα.

«Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αλλαγή. Το κρύο θα μείνει την Κυριακή και τη Δευτέρα», επισήμανε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο καιρός την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα

Τέλος σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις για τον καιρό την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, οι θερμοκρασίες αναμένονται κανονικές και λίγο πιο κάτω. Θα είναι μια τυπική εβδομάδα.