ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχεται πολικό ψύχος από τη Ρωσία - Ο χιονιάς θα «χτυπήσει» και την Αθήνα

Καιρός: Έρχεται πολικό ψύχος από τη Ρωσία - Ο χιονιάς θα «χτυπήσει» και την Αθήνα

Ψυχρές αέριες μάζες καταφθάνουν από την Σιβηρία με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της χώρας να μπει στον «πάγο»– Το πολικό ψύχος ίσως «χτυπήσει» με χιόνιακαι την Αθήνα.

Τα χιόνια αναμένεται να φτάσουν την επόμενη εβδομάδα κυρίως στα ορεινά καθώς οι ψυχρές αέριες μάζες της Αρκτικής θα εισέλθουν στην Ελλάδα από τα βορειοαναολικά (Μαύρη Θάλλασα), με την θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση.

xionia problepsi athina

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

Σύμφωνα με το Greek-weather.org, δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα πεδινά και ίσως παραθαλάσσιες περιοχές βάση του τελευταίου τρεξίματος των μοντέλων πρόβλεψης καιρού, ενώ μέσα στην εμβέλεια των χιονοπτώσεων βρίσκονται τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Αθήνα, αλλά και περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

xionia problepsi athina 2

Μία τέτοια ψυχρή εισβολή είναι σπάνια γι' αυτή τη χρονική περίοδο που διανύουμε, με τον βαρύ χειμώνα να μπαίνει από νωρίς φέτος.

xionia problepsi athina 3

Το φαινόμενο ίσως έχει και συνέχεια μέσα στο πρώτο μισό του Δεκέμβρη μιας και τα μοντέλα πρόβλεψης καιρού θέλουν διαδοχικές ψυχρές εισβολές και μετά τις 3-4 Δεκεμβρίου.

xionia problepsi athina 4 copy
xionia problepsi athina 5

Σχετικές ειδήσεις