ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός τώρα: Μετά το μίνι καύσωνα έρχονται καταιγίδες – Πού και πότε θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Καιρός τώρα: Μετά το μίνι καύσωνα έρχονται καταιγίδες – Πού και πότε θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Καιρός: Τρέξτε στις παραλίες πριν έρθουν οι καταιγίδες. Ο καιρός φαίνεται πως μας τα χαλάει πάλι από τη Δευτέρα (15/05/2017). Σήμερα, Κυριακή (14/05) το σκηνικό θα θυμίζει καλοκαίρι με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σποραδικές βροχές ή καταιγίδες προβλέπονται το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και νωρίς το πρωί στο Σαρωνικό τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5, πρόσκαιρα νωρίς το πρωί και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ νωρίς το πρωί και το βράδυ. Η θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικό 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αρχικά ο καιρός αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τη Δευτέρα (15/05/2017) προβλέπονται λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη (16/05) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Την Τετάρτη (17/05) ο καιρός προβλέπεται άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη (18/05) στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (19/05) αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

Σχετικές ειδήσεις