ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία σε λίγες ώρες – Έρχονται βροχές και στην Αττική

Καιρός: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία σε λίγες ώρες – Έρχονται βροχές και στην Αττική

Καιρός: Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες – Δείτε πού χιονίζει σήμερα Δευτέρα (15/01/2018) - Πότε θα υποχωρήσει το κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα «δόντια» του μας δείχνει ο καιρός τις τελευταίες ημέρες.Το σκηνικό του καιρού «ντύνουν» οι βροχές και καταιγίδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το Πισοδέρι της Φλώρινας έχει «ντυθεί» στα λευκά, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και στο Νυμφαίο.

numfaio

Εικόνα από το χιονισμένο Νυμφαίο

Ήδη από την Κυριακή σε πολλές περιοχές της χώρας σημειώθηκαν χιονοπτώσεις, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους κατοίκους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη χιονισμένη Ελλάδα στη gallery του Newsbomb.gr

Πού θα χιονίσει σε λίγες ώρες

Σήμερα, αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονία και της Θράκης. Πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Πιθανότητα βροχών το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά- ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι ανατολικοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Οι άνεμοι ανατολικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και αρχικά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4-5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην κεντρική Στερεά, την κεντρική Πελοπόννησο και τη δυτική Θεσσαλία και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα βροχών το βράδυ στις δυτικές Κυκλάδες. Οι άνεμοι βόρειοι 3-5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 3-5 μποφόρ και στα νότια 5-6 μποφόρ. Το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi.gr, Forecast Weather Greece

Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη

Στην Αττική, την Τρίτη (16/01) προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νερώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί, νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 02 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι δυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες το πρωί. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και το πρωί σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία δυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και γρήγορα και στα υπόλοιπα με εξασθένηση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Την Τετάρτη (17/01) αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα βόρεια, στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Τοπικές ομίχλες το πρωί στα κεντρικά και βόρεια. Τοπικές ομίχλες το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 μα 7 και βαθμιαία στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη (18/01) προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες γρήγορα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικά χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 6 με 7, στα πελάγη 7 με 8 και πιθανόν στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία σε πτώση. Παγετός κατά τόπους το πρωί και τη νύχτα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Την Παρασκευή (19/01) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα και από τα δυτικά νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός το πρωί, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Σχετικές ειδήσεις