ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Αρχίζει την επέλασή του ο «Τηλέμαχος» - Χιόνια ακόμα και στην Αθήνα (pics)

Καιρός: Αρχίζει την επέλασή του ο «Τηλέμαχος» - Χιόνια ακόμα και στην Αθήνα (pics)

Καιρός σήμερα - Ειδήσεις: Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, ο «Τηλέμαχος», θα επηρεάσει από σήμερα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου την Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντως με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA), το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν θα έχει τη διάρκεια της προηγούμενης κακοκαιρίας που ονομάστηκε «Σοφία» και τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα, αλλά θα εκδηλωθούν κυρίως στις περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Ο «Τηλέμαχος» έρχεται -όπως η «Σοφία»- και αυτός από τα βόρεια, καθώς ψυχρότερες αέριες μάζες κινούνται προς τη χώρα μας, φέρνοντας χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Δείτε τον καιρό, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Για σήμερα, Δευτέρα (7/1) προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο, χιονόνερο στο Βόρειο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και βαθμιαία στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Telemachus0701

Μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στις Σποράδες και την Ανατολική Στερεά θα είναι κατά περιόδους πυκνές, ενώ τις βραδινές ώρες χιονόπτωση αναμένεται και στο κέντρο της Αθήνας.

Snow0701

Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός (αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα), τόσο τη Δευτέρα, όσο και τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

MinTemp0701
MinTemp0801

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα του καιρού