ΕΛΛΑΔΑ

Άγιο Όρος: Για τέταρτη μέρα στη μάχη με τις φλόγες!

Άγιο Όρος: Για τέταρτη μέρα στη μάχη με τις φλόγες!

Μαίνεται για τέταρτη ημέρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο 'Αγιον Όρος, κατακαίγοντας μεγάλες εκτάσεις με πευκοδάσος. Η κινητοποίηση των αρμόδιων κρατικών δυνάμεων είναι γιγαντιαία, μετά από εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μετά τη δύση του ήλιου, τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις και πλέον οι δεκάδες πυροσβέστες, εθελοντές και στρατιώτες που επιχειρούν στη δύσβατη περιοχή συνεχίζουν από ξηράς το έργο της πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε μήκος περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων και εντοπίζεται ανάμεσα στις θέσεις Πρώτο Νερό και Γιοβάνιτσα, σε απόσταση 1,5 με 2 χιλιόμετρα, σε ευθεία γραμμή, από τη Μονή Χιλανδαρίου, η οποία, πάντως, επί του παρόντος, δεν απειλείται.

Οι συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ σε διάσπαρτα σημεία εκδηλώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιοχή της Γιοβάνιτσας για την αντιμετώπιση της φωτιάς και τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτης Μπονάτσος, ο Πρωτοεπιστάτης του Αγίου Όρους Γέροντας Μάξιμος, ο πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, εκπρόσωποι Μοναστηριών κ.ά.

Από τις διωκτικές αρχές διενεργούνται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν η πυρκαγιά οφείλεται σε ατύχημα ή σκόπιμη ενέργεια.

Διαβάστε επίσης:

Άγιο Όρος: Μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με την πύρινη λαίλαπα!

Άγιο Όρος: Στη μάχη και ο στρατός!