ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η δίκη για την υπεξαίρεση-μαμούθ στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Συνεχίζεται η δίκη για την υπεξαίρεση-μαμούθ στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεχίστηκε για 16η μέρα η δίκη για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από το δήμο Θεσσαλονίκης.

Σήμερα κατέθεσε ο διαχειριστής πληρωμών προμηθευτών του δήμου, Αντώνης Μαρίνος, ο οποίος εξεταζόμενος από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, χαρακτήρισε τον άλλοτε συνάδελφό του Παναγιώτη Σαξώνη ως «έξυπνο» και «τακτικό» υπάλληλο. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι ο πρώην ταμίας του δήμου, έκανε μόνος του την υπεξαίρεση.

Η υπεράσπιση του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, επικαλούμενη το βιβλίο αποδόσεων κρατήσεων της διαχείρισης Σαξώνη, προσκόμισε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο τελευταίος, πλαστογράφησε δύο γνήσια παραστατικά πληρωμών του 1996 και του 1997, αξίας 19 και 39 εκατ. δρχ. αντιστοίχως, και τα χρησιμοποίησε στην χρήση της περιόδου 1998.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην γραμμή που ακολουθούν οι συνήγοροι του τέως δημάρχου ότι ο Π. Σαξώνης έκλεβε από τα δημοτικά ταμεία, πριν αναλάβει τη διοίκηση του δήμου ο εντολέας τους, δηλαδή πριν το 1999.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί με την εξέταση της δημοτικής υπαλλήλου Φ. Καμπάκη.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Παπαγεωργόπουλου: Κατηγορούμενος επιχείρησε να αφαιρέσει έγγραφα