ΕΛΛΑΔΑ

Με καλό καιρό το ψήσιμο του οβελία στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας

Με καλό καιρό το ψήσιμο του οβελία στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο στη Δυτική Ελλάδα ωστόσο οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι εκτός απροόπτου την Κυριακή του Πάσχα θα μπορέσουμε να ψήσουμε χωρίς προβλήματα το αρνί.

Πιο αναλυτικά, όπως ακριβώς κύλισε ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή, έτσι θα κυλίσει και το Μεγάλο Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Καταιγίδες και κατά διαστήματα βροχές, θα σημειωθούν στο Ιόνιο πέλαγος, την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, την Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη και ίσως και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Στο υπόλοιπο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα επικρατούν αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Να επισημάνουμε ότι κυρίως μετά το μεσημέρι θα παρατηρηθούν καταιγίδες στην δυτική, κεντρική και βόρεια κυρίως χώρα.

Ωστόσο από το βράδυ βελτιώνεται ο καιρός. Έτσι, Ανάσταση με καλό καιρό φαίνεται ότι θα κάνουν οι κάτοικοι σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, εκτός από περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Εκεί ίσως κάποιες ψιχάλες ή και τοπικές βροχές, σημειωθούν αργά το βράδυ και προς τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο καιρός της Κυριακής

Βελτιώμενος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Κυριακή του Πάσχα, ωστόσο σε κάποιες άλλες φαίνεται πως ο ήλιος θα εναλλάσσεται με τα σύννεφα, χωρίς να αποκλείονται και σποραδικές βροχές, ειδικά στα ορεινά.

Η βελτίωση θα αρχίσει από τα βόρεια και θα επεκταθεί σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα. Αραιές θα είναι οι νεφώσεις, οι οποίες κατά τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Στις παραπάνω περιοχές ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, οι όποιοι στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς τοπικά στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα παρατηρηθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης στα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο στα δυτικά και τα νότια.

Διαβάστε επίσης:

Πόντος, Μικρά Ασία, Πόλη: παράξενα έθιμα του Πάσχα!