ΕΛΛΑΔΑ

Νέα κτηνωδία με σκύλο: Το έκαψαν με σίδερο και το κρέμασαν σε δέντρο (pic)

Νέα κτηνωδία με σκύλο: Το έκαψαν με σίδερο και το κρέμασαν σε δέντρο (pic)

Άγνωστοι στην Ιστιαία έκαψαν τους αστράγαλους αδέσποτου κουταβιού ράτσας «Ελληνικό Ποιμενικό», το έδεσαν και αφού το έσυραν στο δρόμο, το κρέμασαν σε δέντρο.

Η νέα κτηνωδία έρχεται στην απόηχο της δολοφονίας της αδέσποτης σκυλίτσας «Μάγκυ» στα Στύρα που προκάλεσε πανελλαδική οργή.

Όπως αποκαλύπτει το Φιλοϊζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας «Ήρα» μέσω του eviazoom.gr, ανθρωπόμορφα τέρατα στην Ιστιαία έκαψαν τους αστράγαλους αδέσποτου κουταβιού ράτσας «Ελληνικό Ποιμενικό», το έδεσαν και το έσυραν στο δρόμο, προκαλώντας σοβαρά τραύματα στην κοιλιακή του χώρα. Στη συνέχεια,, πήραν το βασανισμένο τετράποδο, που οι κάτοικοι της περιοχής αποκαλούν «Δία» και το κρέμασαν σε ένα δέντρο στο χώρο που γίνεται η λαϊκή αγορά, απέναντι από το Στάδιο Ιστιαίας.

Ο μικρός σκύλος έμεινε για ώρα κρεμασμένο στο δέντρο, ενώ σώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στην παρέμβαση Ελληνίδας τουρίστριας. Αφού τον κατέβασε από το δέντρο το μετέφερε στο Φιλοϊζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας «Ήρα».

Οι εθελοντές της Ήρας με τη σειράς τους το μετέφεραν σε κτηνίατρο, ο οποίος πιθανολογεί ότι το κάψιμο στα πόδια του κουταβιού προήλθαν από πυρακτωμλένο σίδερο, όμοιο με εκείνα που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι για να σημαδεύουν τα παραγωγικά ζώα.

Ο κτηνίατρος παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο «Δία» και τη συνέχεια τον ανέλαβαν οι εθελοντές της.

Πηγή: Eviazoom.blogspot

Διαβάστε επίσης:

Νέος εκβιασμός μέσω Facebook με θύμα στρατιωτικό