ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από την εισβολή ενόπλων σε ξενοδοχείο

Σομαλία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από την εισβολή ενόπλων σε ξενοδοχείο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την εισβολή ισλαμιστών ανταρτών σε ένα δημοφιλές ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι δράστες ενδέχεται να κρατούν ομήρους, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος.

"Το ξενοδοχείο είναι υπό τον πλήρη έλεγχό τους. Οι μαχητές της Αλ Σεμπάμπ βρίσκονται στην ταράτσα του κτιρίου και μέσα στο ξενοδοχείο (σ.σ. το Μάκα αλ Μουκάραμ). Δεν θα είναι εύκολο να μπούμε μέσα", είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Αστυνόμος Α΄ Ισμαήλ Ολόου, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. "Μέσα στο ξενοδοχείο υπάρχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι", πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι και ποιοι είναι αυτοί.

Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ ανέλαβε σχεδόν αμέσως την ευθύνη για την επίθεση στο ξενοδοχείο, με ανακοίνωση που εξέδωσε ένας εκπρόσωπός της.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, πριν από την εισβολή εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος. Ακολούθησαν σφοδρά πυρά κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεται το Μάκα αλ Μουκάραμ, σε μικρή απόσταση από μια πολυσύχναστη λεωφόρο.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε δύο κατεστραμμένα αυτοκίνητα στην είσοδο του ξενοδοχείου και τουλάχιστον ένα πτώμα.

Σχετικές ειδήσεις