ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Νέο «χαστούκι» σε Τζόνσον - Παράνομο το κλείσιμο της Βουλής

Brexit: Νέο «χαστούκι» σε Τζόνσον - Παράνομο το κλείσιμο της Βουλής
AP IMAGES

Ακόμη ένα μεγάλο πλήγμα για τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Παράνομο έκρινε το κλείσιμο της Βουλής από τον Μπόρις Τζόνσον το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας.

Στις αρχές του μήνα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έκλεισε το κοινοβούλιο, λέγοντας ότι χρειαζόταν την διακοπή της λειτουργίας για να προετοιμάσει και να παρουσιάσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα, μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας στο τέλος του Ιουλίου.

Μάλιστα, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του θα περιληφθούν στην παραδοσιακή ομιλία του θρόνου η οποία θα εκφωνηθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ όταν θα συγκληθεί εκ νέου το κοινοβούλιο.

Ωστόσο, το δικαστήριο απεφάνθη ότι ήταν λάθος του Τζόνσον να μπλοκάρει τις εργασίες του κοινοβουλίου πριν από το Brexit.

To κλείσιμο του κοινοβουλίου από τον Βρετανό πρωθυπουργό θεωρήθηκε ελιγμός για να επιτύχει την πάση θυσία αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Οκτωβρίου.

Τζόνσον: «Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι μία απόφαση που πρέπει να σεβαστούμε»

«Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι μία απόφαση που πρέπει να σεβαστούμε», δήλωσε από την Νέα Υόρκη ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Αναφερόταν στην σημερινή ιστορική απόφαση του ανώτατου δικαστικού οργάνου του Ηνωμένου Βασιλείου που έκρινε «παράνομη, άκυρη και μη γενόμενη» την απόφασή του για την αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Το Δικαστήριο ζήτησε την εκ νέου σύγκληση του Κοινοβουλίου το συντόμοτερο δυνατόν.

Γιούνκερ: «Είμαι σίγουρος για το Brexit»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι το Brexit θα συμβεί, επαναλαμβάνοντας όμως ότι αν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, θα επανέλθουν τα σύνορα μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας.

«Είμαι πεπεισμένος ότι το Brexit θα συμβεί», επεσήμανε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο Sky News την προηγούμενη εβδομάδα, προτού δει τις προτάσεις που έστειλε η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στις Βρυξέλλες.

Όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν νέα σύνορα μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας, χώρας μέλους της ΕΕ, σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία, ο Γιούνκερ απάντησε: «Ναι (...) Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα της ΕΕ και της εσωτερικής αγοράς».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Άγριο ξύλο σε γάμο - Έφυγε κλαίγοντας η νύφη! (pics)

Καιρός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Δείτε τους χάρτες

Σχετικές ειδήσεις