ΚΟΣΜΟΣ

Μεταναστευτικό: Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι απέρριψε ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους 1 δισ. ευρώ

Μεταναστευτικό: Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι απέρριψε ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους 1 δισ. ευρώ
AP Photo

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε αργά το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας (2/3) ότι απέρριψε την ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για τη φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία.

«Μιλάμε μαζί τους, μας λένε: "Θα σας στείλουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ". Ποιον προσπαθείτε να ξεγελάσετε; Δεν θέλουμε πλέον αυτά τα χρήματα» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα που παραχώρησε με τον τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Κατηγόρησε ακόμα την Ευρωπαϊκή Ένωση πως δεν τήρησε την συμφωνία της με την Τουρκία, και δήλωσε ότι δεν χρειάζεται το ένα δισ. ευρώ της ΕΕ, καθώς η Τουρκία έχει ήδη ξοδέψει 40 δισ. δολάρια και τόνισε ότι η Τουρκία θα βρει λεφτά για να τα διαθέσει στο προσφυγικό.

Προβοκάτσια Ερντογάν

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ελληνικές αρχές ότι σκότωσαν δύο μετανάστες που επιχείρησαν να παραβιάσουν τα σύνορα με την Τουρκία.

«Σήμερα, Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο μετανάστες και τραυμάτισαν άλλον ένα σοβαρά» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Πέτσας

Η αντίδραση της Ελλάδας ήταν άμεση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα να απαντά Ερντογάν στα fake news.

«Κανείς πυροβολισμός δεν υπήρξε από τις ελληνικές συνοριακές δυνάμεις απέναντι σε άτομα που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα. Οτιδήποτε άλλο, δεν συνιστά παρά χυδαία και σκόπιμη παραπληροφόρηση: Ψευδείς ειδήσεις»