ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Πούτιν: Η κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα δεν αλλάζει προς το καλύτερο

Κορονοϊός - Πούτιν: Η κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα δεν αλλάζει προς το καλύτερο

Κορονοϊός: Η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ρωσία, δεν αλλάζει προς το καλύτερο, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια σύσκεψης που είχε ως θέμα την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα.

«Βλέπουμε ότι η κατάσταση αλλάζει στην πραγματικότητα καθημερινά και δυστυχώς αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν. Όλο και πιο πολλά είναι τα βαριά περιστατικά της νόσου, συγκεκριμένα τα βαριά» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνει υπόψιν της τα πάντα, ακόμη και τα πιο δύσκολα και ακραία σενάρια εξέλιξης της κατάστασης σε σχέση με τον κορονοϊό, ώστε όπως είπε «να μπορούμε ευέλικτα, άμεσα να επανακαθορίζουμε την στρατηγική και τακτική των ενεργειών μας, παρέχοντας όπως είναι αυτονόητο ιατρική περίθαλψη στους πολίτες».

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι η χώρα καταφέρνει να προπορεύεται στην αντιμετώπιση της πανδημίας, λέγοντας ότι είναι αναγκαίο να γίνονται εκτιμήσεις ως προς την εξέλιξη της κατάστασης τουλάχιστον με ορίζοντα δέκα ημερών.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο Πούτιν ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση να προβαίνει διαρκώς σε εκτιμήσεις για την εξέλιξη της κατάστασης με βάση την πραγματική εικόνα, όπως και να τον ενημερώνει κάθε εικοσιτετράωρο.

Ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να επιμερίσει ορθολογικά το βάρος που επωμίζονται τα νοσοκομεία και οι κλινικές στις διάφορες περιφέρειες της χώρας εξαιτίας του κορονοϊού, λέγοντας ότι ο επιμερισμός αυτός αφορά και τον ιατρικό εξοπλισμό και τα μέσα προστασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τους αναπνευστήρες, τα φάρμακα και τους ιατρούς, ώστε να καλύπτονται τα νοσοκομεία που έχουν αυξημένες ανάγκες.

Κατά την άποψη του Ρώσου προέδρου «το σύστημα υγείας πρέπει να λειτουργεί ως ενιαίας μηχανισμός».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σπάνιο φαινόμενο σε λίμνη: Τι είδαν εν μέσω πανδημίας και έμειναν άφωνοι

Σχετικές ειδήσεις