ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Morgan Stanley: Οι ημερομηνίες - κλειδιά για την «ανάρρωση» της οικονομίας των ΗΠΑ

Κορονοϊός - Morgan Stanley: Οι ημερομηνίες - κλειδιά για την «ανάρρωση» της οικονομίας των ΗΠΑ
Associated Press

Ένα γράφημα που προβλέπει την εξέλιξη στην πανδημία στις ΗΠΑ ανέρτησε η Morgan Stanley.

Αν και οι προβλέψεις του τραπεζικού κολοσσού δεν είναι καταληκτικές, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς έρχονται σε αντίθεση με τις εξαγγελίες του προέδρου για σύντομη ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley η πανδημία του κοροναϊού στις ΗΠΑ αναμένεται να διαρκέσει “για πολύ ακόμη”. Παράλληλα, τονίζει ότι η ανάκαμψη από την κορύφωση της πανδημίας είναι μόνο η αρχή και σίγουρα όχι το τέλος της κρίσης.

Ο τραπεζικός κολοσσός προβλέπει πως το πρώτο κύμα επιστροφής στις θέσεις εργασίας θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, ενώ θα ακολουθήσει και ένα δεύτερο κύμα στο μέσον του καλοκαιριού.

Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα, η Morgan Stanley αναφέρει πως κατά τη διάρκεια του Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ 500.000 τεστ την ημέρα, αριθμός που θα εκτοξευτεί στο ένα εκατομμύριο κατά τη διάρκεια του Μαΐου. Τον ίδιο μήνα, ο τραπεζικός κολοσσός προβλέπει πως θα έχουμε και την κορύφωση της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Τα σχολεία της χώρας προβλέπεται πως θα επιστρέψουν σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια στιγμή αναφέρει πως δεν αποκλείεται μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 να υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο για τους επαγγελματίες υγείας, ενώ το ευρύ κοινό να είναι σε θέση να εμβολιαστεί μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Το γράφημα που δημοσιεύθηκε συνοδευόταν από ένα σημείωμα όπου αναφέρεται:

«Εντέλει πιστεύουμε πως οι κυβερνήτες θα αρχίσουν να σκέφτονται τη χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης όταν έρθει η κορύφωση του συνολικού ποσοστού θνητότητας, πράγμα που απέχει περίπου 20 μέρες από την εκδήλωση των νέων κρουσμάτων. Αυτό σημαίνει ότι σε ορισμένες παραλιακές περιοχές ενδέχεται η επιστροφή σε ορισμένες δραστηριότητες να πραγματοποιηθεί πριν την πλήρη κορύφωση της πανδημίας στις ΗΠΑ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλες πολιτείες που έχουν σημειώσει αντίστοιχη πορεία. Εντέλει, με βάση αυτές τις προβλέψεις, δεν αναμένεται να δούμε σημαντική ανάκαμψη της δραστηριότητας για τις επόμενες 70 ημέρες».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η Νέα Υόρκη «έσπασε» το φράγμα των 10.000 νεκρών

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.514 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού το προηγούμενο 24ωρο, με τον αριθμό των θυμάτων να καταγράφει μείωση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καταδεικνύουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων αυτής της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, καταγράφηκαν 1.920 θάνατοι το Μεγάλο Σάββατο των καθολικών και 2.108 τη Μεγάλη Παρασκευή.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με 22.020 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 και πάνω από 555.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έσπασε το φράγμα των 10.000 νεκρών από τη νόσο Covid-19, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, που, ωστόσο, εκτιμά ότι τα «χειρότερα» της κρίσης «έχουν περάσει».

Η Νέα Υόρκη είναι μακράν η πλέον πληγείσα πολιτεία στις ΗΠΑ, καταγράφοντας 10.056 θανάτους από επιπλοκές του νέου κορονοϊού, από την αρχή της πανδημίας.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, και μονάχη της η πόλη της Νέας Υόρκης, καταμετρούν περισσότερους θανάτους από τη νόσο σε σύγκριση με τις περισσότερες χώρες του κόσμου, με εξαίρεση την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Προς το παρόν, καταγράφεται επιβράδυνση του καθαρού αριθμού νοσηλειών (της διαφοράς, δηλαδή, μεταξύ των εισαγωγών και των εξιτηρίων).

«Μπορούμε να ελέγξουμε τη διασπορά: Νιώστε καλά για αυτό. Τα χειρότερα πέρασαν, εάν συνεχίσουμε να είμαστε έξυπνοι» και να τηρούμε τα μέτρα απομόνωσης, είπε ο Κουόμο, σπεύδοντας, ωστόσο, να συμπληρώσει: «Εάν κάνουμε κάτι ανόητο, θα δείτε τα νούμερα αυτά να καταγράφουν άνοδο από αύριο κιόλας».

Πηγή: Politico, CNBC, BusinessWire

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πάσχα υπό αυστηρό περιορισμό – Πώς και πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα