ΚΟΣΜΟΣ

Δέος: Η μεγαλύτερη καταιγίδα στην ιστορία - 709 χιλιόμετρα γεμάτα κεραυνούς

Δέος: Η μεγαλύτερη καταιγίδα στην ιστορία - 709 χιλιόμετρα γεμάτα κεραυνούς

Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως ποτέ δεν έχει καταγραφεί μεγαλύτερη!

Τον τίτλο της μεγαλύτερης καταιγίδας στην ιστορία κέρδισε... επάξια η μεγάλη καταιγίδα που έπληξε την Βραζιλία τον Οκτώβριο του 2018, καθώς οι μετεωρολόγοι διαπίστωσαν πως δεν έχει εμφανιστεί ποτέ κάτι παρόμοιο.

Με μήκος 709 χιλιόμετρα, τα σύννεφρα ήταν γεμάτα ηλεκτρικό φορτίο, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε εκατομμύρια κεραυνούς και μάλιστα πολύ μεγάλης έντασης και διάρκειας.

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) ανακοίνωσε το... ρεκόρ, το οποίο μέχρι πρότινος άνηκε στην καταιγίδα που είχε πλήξει την Οκλαχόμα το 2007, με μήκος 200 μιλίων, δηλαδή 321 χιλιομέτρων.

«Αυτά τα μεγέθη είναι απίστευτα. Επίσης, οι ακρότητες τέτοιων φαινομένων μας υπενθυμίζει την δύναμη της φύσης και τι μπορεί να κάνει ανά πάσα ώρα και στιγμή», σχολίασε ο καθηγητής Randall Cerveny, μετεωρολόγος του WMO.

Στην Νότια Αμερική ξεσπούν διαρκώς καταιγίδες με μεγάλο φορτίο κεραυνών λόγω της υγρασίας, ωστόσο καμία δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη του 2018.

Για την ιστορία, μαζί με το ρεκόρ της καταιγίδα-μαμούθ, ανακοινώθηκε και εκείνο για την μεγαλύτερη διάρκεια κεραυνού.

Νικητής αναδείχθηκε ένας κεραυνός-γίγαντας που «έπεσε» στην Αργεντινή τον περασμένο Μάρτιο με διάρκεια τα... 17 δευτερόλεπτα!

Δείτε στην παρακάτω gallery τις εκπληκτικές εικόνες της καταιγίδας του 2018:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη: Ηλικιωμένη πέθανε από ανακοπή - Βίαζαν μπροστά της τις 3 ανιψιές της