ΚΟΣΜΟΣ

Ο κορονοϊός θερίζει τη Βραζιλία: 1.595 νεκροί και 69.074 κρούσματα σε 24 ώρες

Ο κορονοϊός θερίζει τη Βραζιλία: 1.595 νεκροί και 69.074 κρούσματα σε 24 ώρες
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Νέα αρνητικά ρεκόρ στη Βραζιλία.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη (29/7) ότι κατέγραψε νέα θλιβερά ρεκόρ τόσο ως προς τον ημερήσιο αριθμό των θανάτων εξαιτίας του COVID-19, που ανήλθαν σε 1.595, όσο και ως προς τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, που έφθασαν τα 69.074.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στον γίγαντα της Λατινικής Αμερικής με 212 εκατομμύρια κατοίκους ξεπέρασε τους 90.000 νεκρούς (έφθασε τους 90.134).

Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό είναι πλέον τα 2.552.265.

Ακόμα χειρότερα, τα επίσημα δεδομένα, επισημαίνουν αρκετοί επιστήμονες, υποτιμούν πολύ το εύρος της πανδημίας στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπου οι αρχές δεν κάνουν συγκριτικά παρά ελάχιστα τεστ.

Τόσο ο αριθμός των νέων θανάτων, όσο και αυτός των νέων μολύνσεων που ανακοινώθηκαν χθες αποτελούν ρεκόρ.

Τα στοιχεία είναι τόσο υψηλά διότι η πολιτεία του Σάο Πάολο, η πολυπληθέστερη της Βραζιλίας, είχε αναβάλει για χθες τη συμπερίληψη προχθεσινών στατιστικών που δεν είχε μπορέσει να εντάξει την προηγουμένη στις εθνικές εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

Αυτό πάντως δεν αναιρεί διόλου το γεγονός ότι η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται με τρομακτικό ρυθμό στη Βραζιλία. Αν ο τρέχον ρυθμός συνεχιστεί, η χώρα θα έχει ξεπεράσει τους 100.000 νεκρούς στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αιγαίο όπως… Έβρος!