ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός ελέγχου ο κορονοϊός στη Βραζιλία: 50.909 κρούσματα σε 24 ώρες

Εκτός ελέγχου ο κορονοϊός στη Βραζιλία: 50.909 κρούσματα σε 24 ώρες
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε 50.909 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 για τις τελευταίες 24 ώρες, τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων μολύνσεων από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν 697 νέοι θάνατοι από κορονοϊό.

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής μετρά πλέον 6.386.787 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, ενώ το σύνολο των θανάτων ανέρχεται σε 173.817, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας, της τρίτης πλέον πληγείσας χώρας παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία, οι ειδικοί έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι τα θεωρούν μάλλον υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε ανησυχία για την αναζωπύρωση της εξάπλωσης της πανδημίας και την αύξηση του δείκτη θνητότητας στη Βραζιλία.

«Θεωρώ πως η Βραζιλία πρέπει να το πάρει πολύ σοβαρά αυτό», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στη χώρα ο πρόεδρος της οποίας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, υποβαθμίζει την σοβαρότητα του COVID-19, της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, κι έκανε γνωστό την περασμένη εβδομάδα ότι δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί για τον SARS-CoV-2.

Ο Τέντρος σημείωσε πως η Βραζιλία κατάφερε να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των κρουσμάτων μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου, αλλά μετά τη χαλάρωση των μέτρων καταγράφει νέα αναζωπύρωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.199 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Στους 111 οι θάνατοι, στους 596 οι διασωληνωμένοι