ΚΟΣΜΟΣ

Το πιστόλι του Σον Κόνερι στον πρώτο «Τζέιμς Μποντ» πουλήθηκε έναντι 256.000 δολαρίων

Το πιστόλι του Σον Κόνερι στον πρώτο «Τζέιμς Μποντ» πουλήθηκε έναντι 256.000 δολαρίων

Το διάσημο πιστόλι Walther PP, που χρησιμοποίησε ο Σον Κόνερι στην πρώτη κινηματογραφική ταινία του Τζέιμς Μποντ, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 256.000 δολαρίων, ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ο οίκος πλειστηριασμών Julien's Auctions στο Μπέβερλι Χιλς.

Αγοραστής είναι ένας αμερικανός «φαν» του Τζέιμς Μποντ που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

Ο Σον Κόνερι, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο σε ηλικία 90 ετών, κρατούσε αυτό το μικρό, χαρακτηριστικό πιστόλι στην ταινία του 1962 «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 εναντίον Δρος Νο».

Στην ταινία, ο βρετανός μυστικός πράκτορας λαμβάνει τη διαταγή να αλλάξει την παλιά Μπερέτα του με το Walther. «Οι Αμερικανοί της CIA ορκίζονται σ' αυτό το πιστόλι», διαβεβαιώνουν τον Μποντ.

Γύρω στις 25 ταινίες αργότερα, το πιστόλι Walther, στις διάφορες εκδοχές του, παραμένει το όπλο που προτιμά ο 007.

Δείτε την gallery:

Το πιστόλι που πουλήθηκε χθες, το οποίο έχει εξουδετερωθεί, είναι ένα από τα δύο αξεσουάρ που χρησιμοποιήθηκαν από τον Σον Κόνερι στο πρώτο επεισόδιο του Τζέιμς Μποντ. Ανήκε στον οπλοποιό της ταινίας μέχρι την πώλησή του σε πλειστηριασμό το 2006.

Το περίφημο Walther ήταν ένα από τα 500 συμβολικά αντικείμενα του χολιγουντιανού κινηματογράφου που διατέθηκαν προς πώληση από το Julien's Auctions σε ειδική δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε χθες.

Στον κατάλογο περιλαμβανόταν επίσης το κράνος πιλότου καταδιωκτικού που φορούσε ο Τομ Κρουζ στο «Top Gun». Πουλήθηκε έναντι 108.000 δολαρίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.