ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Δραματική η κατάσταση στη Βραζιλία: Πάνω από 6,6 εκατ. τα κρούσματα

Κορονοϊός - Δραματική η κατάσταση στη Βραζιλία: Πάνω από 6,6 εκατ. τα κρούσματα
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η Βραζιλία κατέγραψε 26.363 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας της Λατινοαμερικάνικης χώρας ανακοίνωσε την Κυριακή (6/12), άλλους 313 θανάτους από τον COVID-19.

Η χώρα της Νότιας Αμερικής έχει πλέον καταγράψει 6.603.540 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, ενώ ο επίσημος συνολικός απολογισμός των θανάτων της αυξήθηκε σε 176.941, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου.

Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία, οι ειδικοί έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι τα θεωρούν μάλλον υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν τον ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε ανησυχία για την αναζωπύρωση της εξάπλωσης της πανδημίας και την αύξηση του δείκτη θνητότητας στη Βραζιλία.

«Θεωρώ πως η Βραζιλία πρέπει να το πάρει πολύ σοβαρά αυτό», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στη χώρα ο πρόεδρος της οποίας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, υποβαθμίζει την σοβαρότητα του COVID-19, της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Ο Μπολσονάρου έκανε γνωστό πριν από μερικές μέρες ότι δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί για τον SARS-CoV-2.

Ο Τέντρος σημείωσε πως η Βραζιλία κατάφερε να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των κρουσμάτων μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου, αλλά μετά τη χαλάρωση των μέτρων καταγράφει νέα αναζωπύρωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 904 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 101 νέοι θάνατοι και 600 διασωληνωμένοι