ΚΟΣΜΟΣ

Ο κορονοϊός «θερίζει» τη Βραζιλία: Ξεπέρασαν τα 7 εκατ. τα κρούσματα - Σχεδόν 184.000 οι νεκροί

Ο κορονοϊός «θερίζει» τη Βραζιλία: Ξεπέρασαν τα 7 εκατ. τα κρούσματα - Σχεδόν 184.000 οι νεκροί
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη (16/12) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν πάνω από 70.000 κρούσματα του SARS-CoV-2. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 70.574 νέα κρούσματα - αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φτάσει μέχρι σήμερα τους 7.040.608.

Πρόκειται για τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτούς που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ και στην Ινδία.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, ακόμη 936 ασθενείς με COVID-19 υπέκυψαν, με το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας να φθάνει τους 183.735, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες που πάνω από 900 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός μέσα σε μια ημέρα.

Ο απολογισμός των θυμάτων στη Βραζιλία είναι ο δεύτερος βαρύτερος στον πλανήτη, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ.

Το τραγικό ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκε χθες παρά το γεγονός ότι η πολιτεία Σαν Πάουλου — η πολυπληθέστερη της Βραζιλίας — δεν δημοσιοποίησε καν χθες τα δικά της δεδομένα για την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης, επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα.

Αξιωματούχοι μιλούν περί «δεύτερου κύματος» της πανδημίας εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι 12 περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με καθολικό lockdown