ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι 12 περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με καθολικό lockdown

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι 12 περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με καθολικό lockdown

Κρούσματα σήμερα: Ποιοι νομοί πλήττονται από το δεύτερο κύμα κορονοϊού. Παραμένει ο συναγερμός για τη Δυτική Αττική. «Καμπανάκι» Κικίλια και προειδοποίηση για ακόμα αυστηρότερα μέτρα για τις περιοχές που δεν συμμορφώνονται στις υποδείξεις και τα υφιστάμενα μέτρα προστασίας. 

Στις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα από πλευράς κρουσμάτων αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, την Τετάρτη 16/12.

Όπως είπε ο υπουργός, η κατάσταση είναι ιδαίτερα επιβεβαρυμένη στη Δυτική Αττική, καθώς και στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Πέλλας, Δράμας, Κοζάνης, Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας.

Ο υπουργός κάλεσε άπαντες σε τήρηση των μέτρων και των κανόνων δημόσιας υγείας, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών, ενώ ξεκαθάρισε, πως τα μέτρα που ισχύουν μπορούν και θα αναθεωρηθούν, ανάλογα με τους δείκτες και τα επιδημιολογικά στοιχεία που προκύπτουν.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Κικίλιας, ειδικά για την Κοζάνη και τη Δυτική Αττική συνεδριάζει η Επιτροπή.

«Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των πολιτών. Εάν και εφόσον επιβαρυνθούν τα δεδομένα, θα επανεξετάσουμε όλα τα μέτρα ανά περιοχή», είπε χαρακτηριστικά.

Η γεωγραφική διασπορά των κρουσμάτων

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σενάρια για ολικό lockdown σε «κόκκινες» περιοχές – Ποιοι Νομοί κινδυνεύουν