ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κορονοϊού: Για «ελαφρά» καθυστέρηση στις παραδόσεις σε 8 ευρωπαϊκές χώρες μιλά η Ισπανία

Εμβόλιο κορονοϊού: Για «ελαφρά» καθυστέρηση στις παραδόσεις σε 8 ευρωπαϊκές χώρες μιλά η Ισπανία
AP PHOTO

Η καθυστέρηση με το εμβόλιο κορονοϊού της Pfizer οφείλεται σε πρόβλημα στον εφοδιασμό του εργοστασίου της εταιρείας στο Βέλγιο.

Ωστόσο η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας δεν διευκρινίζει ποιες είναι οι υπόλοιπες επτά χώρες, πλην της Ισπανίας, στις οποίες θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

«Η Pfizer Ισπανίας δηλώνει ότι ενημερώθηκε τη νύχτα από το εργοστάσιό της στο Πιρς (Βέλγιο) για καθυστέρηση των αποστολών σε 8 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ισπανία, λόγω ενός προβλήματος στην διαδικασία φόρτωσης και αποστολής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, ο φαρμακευτικός όμιλος διαβεβαίωσε το υπουργείο ότι «η κατάσταση έχει ήδη ρυθμιστεί», αλλά «η προσεχής παράδοση εμβολίων θα σημειώσει καθυστέρηση κάποιων ωρών και τα εμβόλια θα φτάσουν στην Ισπανία την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου για την συνέχιση της εκστρατείας εμβολιασμού σε όλη την επικράτεια».

Η Ισπανία αναμενόταν σήμερα να λάβει 350.000 δόσεις του εμβολίου που παρασκευάζουν τα εργαστήρια των Pfizer και BioNTech.

Τους επόμενους τρεις μήνες η Ισπανία προβλέπει να λαμβάνει περίπου 350.000 δόσεις την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα: Εκτέλεσαν 30χρονη μέσα στο σπίτι της - Ήταν ερωμένη πολιτικού!