ΚΟΣΜΟΣ

«Σπίτια - άρματα» στο Mardi Gras της Νέας Ορλεάνης (photos)

«Σπίτια - άρματα» στο Mardi Gras της Νέας Ορλεάνης (photos)

Προφανώς και η πανδημία δεν θα σταματούσε το ετήσιο πάρτι του Mardi Gras στη Νέα Ορλεάνη.

Πολλοί μετέτρεψαν τα σπίτια τους σε στάσιμα άρματα μιας και η καθιερωμένη παρέλαση αρμάτων είχε, φέτος, απαγορευθεί. Το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας ήταν πάνω από 3.000 κατοικίες, σε διάφορα σημεία της πόλης, διακοσμημένα με στοιχεία της μεγάλης παράδοσης της αμερικανικής λαϊκής τέχνης.

Πέραν της αυθόρμητης αντίδρασης κατοίκων της Νέας Ορλεάνης που δεν θα είχαν το αγαπημένο τους καρναβάλι, υπήρξαν και οργανωμένες πρωτοβουλίες: μία από αυτές, η «Hire a Mardi Gras Artist» (hireamardigrasartist.com/the-houses), συνέβαλε στην πρόσληψη άνεργων καλλιτεχνών για να δημιουργήσουν 11 σπίτια-άρματα και παρήγγειλε τη διακόσμηση άλλων δύο σπιτιών και 11 καταστημάτων (κάθε «μεταμόρφωση» κόστιζε περίπου 10.000 δολάρια).

Πηγή έμπνευσης για πολλά από τα σπίτια-άρματα ήταν τοπικές παραδόσεις και κλασική εικονογραφία Mardi Gras. Ένα σπίτι στη διεύθυνση 3804 Banks Street διακοσμήθηκε αφιερωμένο στον Prince που πλέον δεν είναι στη ζωή. Το κατάστημα γραφικής ύλης Scriptura, στη διεύθυνση 5423 Magazine Street, διακοσμήθηκε αφιερωμένο στην Dolly Parton η οποία συνέβαλε στη χρηματοδότηση της έρευνας για εμβόλιο κατά του ιού· στη διακόσμηση φιγουράρει ένα σε ύφος Andy Warhol πορτρέτο της Parton και όταν το έμαθε η τραγουδίστρια της κάντρι έστειλε στο κατάστημα ένα «φορτηγό» από πράγματα που εμπορεύεται η ίδια για να τα μοιράζουν, όπως έγραψε η εφημερίδα Times-Picayune, στους επισκέπτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Μείωση στον λογαριασμό της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα