ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινή έρευνα: Βοηθάει η κάνναβη στη θεραπεία του κορονοϊού;

Ισραηλινή έρευνα: Βοηθάει η κάνναβη στη θεραπεία του κορονοϊού;

Μία πολλά υποσχόμενη μελέτη για τη θεραπεία των ασθενών που νοσούν βαριά από κορονοϊό με τις ευεργετικές ιδιότητες της κάνναβης εγκαινίασαν  Ισραηλινοί επιστήμονες.

Ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο Rabin στην πόλη Πετάχ Τίκβα του Ισραήλ δοκίμασαν την ουσία Κανναβιδιόλη (CBD) σε μια ομάδα 11 ασθενών που νοσηλεύονταν σε σοβαρή κατάσταση με κοροναϊό και κατέληξαν σε ενθαρρυντικά αποτελέσματα.


Από τους 11 ασθενείς, οι 8 κατέγραψαν σημαντική βελτίωση στις λοιμώξεις από τις οποίες υπέφεραν- και οι οποίες προκαλούν συνήθως το θάνατο σε ασθενείς με COVID-19 . Οι άλλοι τρεις ασθενείς κατέληξαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας the Jerusalem Post.


Οι επιστήμονες με επικεφαλής τον Δρα Mόσε Γιεσουρούν, επικεφαλής της μονάδας μυελού των οστών του νοσοκομείου, τόνισαν ότι τα ευρήματα είναι πολύ πρόωρα για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την επίδραση της κάνναβης, δικαιολογούν όμως τη συνέχιση της έρευνας σε μεγαλύτερη ομάδα ασθενών.


Ο Γιεσουρούν και η ομάδα του σκέφτηκαν να δοκιμάσουν το έλαιο κάνναβης σε ασθενείς με COVID-19 , λόγω της μείωσης των λοιμώξεων που διαπίστωσαν μετά τη χορήγηση της ουσίας σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

«Αφού χορηγήσαμε το λάδι κάνναβης, είδαμε μια αισθητή πτώση στα σημάδια της λοίμωξης και αυτό είναι σίγουρα ενθαρρυντικό και προσφέρει μία βάση για να συνεχίσουμε την έρευνα», δήλωσε o δρ. Ιλια Καγκαν επικεφαλής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.


To ισραηλινό νοσοκομείο «στρατολογεί» τώρα ασθενείς με κορονοϊό προκειμένου να λάβουν μέρος σε μια πιο εκτεταμένη μελέτη για την κάνναβη και τη δράση της στη νόσο.


Η Κανναβιδιόλη (CBD) είναι ένα από τα τουλάχιστον 85 κανναβινοειδή που υπάρχουν στην Κάνναβη και χρησιμοποιείται σε ευρύ φάσμα ιατρικών εφαρμογών.

Πηγή: Τhe Jerusalem Post

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι 18 λόγοι που μπορείτε να βγείτε από το σπίτι χωρίς πρόστιμο