ΚΟΣΜΟΣ

Food Waste: Τα στοιχεία που μας παρακινούν να γίνουμε πιο ευσυνείδητοι καταναλωτές

Food Waste: Τα στοιχεία που μας παρακινούν να γίνουμε πιο ευσυνείδητοι καταναλωτές

Ξεπερνάει το 14%, το ποσοστό φαγητού που καταλήγει κάθε χρόνο στους κάδους των σκουπιδιών, με το μεγαλύτερο μέρος αυτού να δημιουργείται κατά τη διαδικασία παραγωγής των τροφίμων, όπως δείχνουν επιστημονικές μελέτες.

Ομολογουμένως, πρόκειται για ένα γεγονός δυσάρεστο, ειδικότερα εάν αναλογιστεί κανείς πως σε μία άλλη πλευρά του κόσμου, υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν την ζωή τους εξαιτίας του υποσιτισμού.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που αξίζει να πατήσουμε «φρένο» στο φαινόμενο του food waste. Η δεύτερη προβληματική σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή, αφού σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, η ποσότητα φαγητού που καταλήγει στις χωματερές είναι η κύρια «πηγή» μεθανίου, μίας ουσίας ιδιαίτερα βλαβερής για το οικοσύστημα, που ενισχύει σημαντικά το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να επέμβουμε άμεσα στη διαδικασία παραγωγής των τροφίμων που καταναλώνουμε, όμως αποκτώντας καλύτερες και πιο ευσυνείδητες καταναλωτικές συνήθειες, έχουμε την ευκαιρία να περιορίσουμε ένα μεγάλο μέρος της καταστροφής που προκαλείται. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τους αριθμούς και τα στοιχεία που θα μας πείσουν να αρχίσουμε από σήμερα κιόλας την προσπάθειά μας.

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Κι όμως έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου – Τι έγραφε η επιστολή στην ΠτΔ